<
T
theking
Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
1 lt süt
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 su bardağından bi parmak az şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 çay bardağı pirinçi yıkadıktan sonra 2 çay bardağı su ve bir fiske tuz ile pişirelim.
Bu esnada bir çay bardağı süt ile nişastayı bi kasede özeyelim.
Pirinç pişince sütü ek edip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca şekerini ve nişastalı karışımı ek edip 7-8 dk daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
Fırında yapacaksanız yanmaz fırın kaplarına koyup bi tepsi içine yerleştirelim ve tepsiye kapların yarısına gelecek halde soğuk su koyalım.
Fırının en üst katında 250⁰ de üzerileri kızarana kadar bekleyip çıkaralım.
Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 lt süt
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 su bardağından bi parmak az şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 çay bardağı pirinçi yıkadıktan sonra 2 çay bardağı su ve bir fiske tuz ile pişirelim.
Bu esnada bir çay bardağı süt ile nişastayı bi kasede özeyelim.
Pirinç pişince sütü ek edip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca şekerini ve nişastalı karışımı ek edip 7-8 dk daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
Fırında yapacaksanız yanmaz fırın kaplarına koyup bi tepsi içine yerleştirelim ve tepsiye kapların yarısına gelecek halde soğuk su koyalım.
Fırının en üst katında 250⁰ de üzerileri kızarana kadar bekleyip çıkaralım.
Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı