Sutlu Balık Tarifi Resimli

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Sevgililer Günü Kurabiyesi

T

Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi)

<
T

theking

Resimli Sutlu Balık Tarifi
Sutlu Balık Tarifi
Sutlu Balık nasıl yapılır

Sutlu Balık Tarifi Resimli

imagessutlubaliktarifiresimli5ad44c1fb75a5

Malzemeler:


1kg Levrek
400 gram sut
120 garm tereyağ
150 gram mantar
1015 ic midye
5060 gram rendelenmiş kaşar
2 dolu corba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
2 adet yumurta

Yapılışı:

İzmir İşi Sutlu Balık uygun bir cukur kapta uzerini kapatacak kadar su yeteri kadar tuz ve defne yaprağıyla haşlanır Diğer tarafta tereyağının 80 gramını bir tencerede hafif ateşte eritin Unu ilave edip cırpma teli ile karıştırarak kavurun Un guzel bir koku verince sıcak halde bekleyen sutu ve cırpılmış 2 yumurtayı ekleyin Karıştırma işini yumurtaların pişip ayrışmaması icin seri bir şekilde yapın Boylece beşamel sosunuz hazır olur Haşlanmış balık etini uygun bir madeni kayık tabağa kılcıklarını ayıklayarak dizin Beşameli uzerine boşaltıp rendelenmiş kaşarı da serpin Bunun uzerine de ic midyeleri ve mantarları dizerek kalan tereyağını koyup sıcak fırına verinizKızarınca servis yapabilirsiniz Sutlu Balık Yapılışı
 
T

Sevgililer Günü Kurabiyesi

T

Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi)

Geri
Üst Alt