S
SoruCevap
Guest
Sütlü Çikolata Kesimli Çörekler Tanımı İçin Malzemeler
12 adet çörek için
200 ml bardak
Hamur için:
4,5-5 su bardağı un (500 g)
1,5 su bardağı süt (300 ml)
Yarım paket yaş maya yahut kuru maya
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı/ Margarin (80 g)
1 çay bardağı şeker (80 g)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kesim çikolata (100 g)
1 adet yumurta akı
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Sütlü Çikolata Modüllü Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ılıtın ve içine tereyağı, maya ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın ve 5-10 dk bekletin.
Yoğurma kabın içine 4,5 su bardağı un, şeker, tuz, yumurta akı ve sütlü karışımı ekleyip 10-15 dk yoğurun.
Burada püf noktası hamuru çok yoğurup elastik kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde etmek. Bu noktada un az gelirse azar azar eklenebilir.
Üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hafif unlanmış tezgaha hamuru alın ve yavaşça açın, çikolata kesimlerini ekleyip kısaca yoğurun ve 12 eşit mandalina büyüklüğünde modüllere ayırın.
Hafif unlayıp elinizde beze yapın ve fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin.
Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyip çırpın ve çöreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 20-25 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
Tepside dinlenip soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
Sütlü Çikolata Modüllü Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
12 adet çörek için
200 ml bardak
Hamur için:
4,5-5 su bardağı un (500 g)
1,5 su bardağı süt (300 ml)
Yarım paket yaş maya yahut kuru maya
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı/ Margarin (80 g)
1 çay bardağı şeker (80 g)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kesim çikolata (100 g)
1 adet yumurta akı
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Sütlü Çikolata Modüllü Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ılıtın ve içine tereyağı, maya ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın ve 5-10 dk bekletin.
Yoğurma kabın içine 4,5 su bardağı un, şeker, tuz, yumurta akı ve sütlü karışımı ekleyip 10-15 dk yoğurun.
Burada püf noktası hamuru çok yoğurup elastik kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde etmek. Bu noktada un az gelirse azar azar eklenebilir.
Üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hafif unlanmış tezgaha hamuru alın ve yavaşça açın, çikolata kesimlerini ekleyip kısaca yoğurun ve 12 eşit mandalina büyüklüğünde modüllere ayırın.
Hafif unlayıp elinizde beze yapın ve fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin.
Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyip çırpın ve çöreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 20-25 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
Tepside dinlenip soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
Sütlü Çikolata Modüllü Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı