T
theking
Sutlu Kadayıf Tatlısı Tarifi
Sutlu Kadayıf Tatlısı Yapılışı
Sutlu Kadayıf Tatlısı Malzemeleri:
200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
Her dilim başına 1 top dondurma
Şerbeti icin:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sut
1 yemek kaşığı tereyağı
Sutlu Şerbet Yapılışı: Şeker ve sutu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması icin kenara alın(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)
Sutlu Kadayıf Tatlısı Hazırlanışı: Kızarmış kadayıfın uzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dokun Kadayıf şerbetini cekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin Servis etmeden hemen once kadayıfı dilimleyinBuzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın uzerinde servis yapın
alıntı
Sutlu Kadayıf Tatlısı Yapılışı
Sutlu Kadayıf Tatlısı Malzemeleri:
200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
Her dilim başına 1 top dondurma
Şerbeti icin:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sut
1 yemek kaşığı tereyağı
Sutlu Şerbet Yapılışı: Şeker ve sutu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması icin kenara alın(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)
Sutlu Kadayıf Tatlısı Hazırlanışı: Kızarmış kadayıfın uzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dokun Kadayıf şerbetini cekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin Servis etmeden hemen once kadayıfı dilimleyinBuzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın uzerinde servis yapın
alıntı