Symphytum Officinale Leaf Extract nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.665
Meslek
Webmaster

Symphytum Officinale Leaf Extract nedir?

Farklı alanlarda sağlık ve kozmetik için kullanılabilir. Karakafes Otu, halk dilinde Mayasıl Otu olarak bilinir. Kafes Otu olarak da geçer. Tıpta ve botanikte Symphytum Officinale olarak adlandırılır.

Kara kafes otu ne işe yarar?

Göğsü yumuşatır ve üst solunum yollarını da temizler. Damar ve doku büzücü etkileri nedeniyle iç ve dış kanamalarda iyileştiricidir. Kanı temizler. Gastrit, onikiparmakbağırsağı ülserleri, ülserli kolit ve mide çeperinin zayıflaması nedeniyle oluşan fıtıklarda güçlü bir iyileştiricidir.
Karakafes otu nasıl yetiştirilir?
Karakafes yetiştirmesi kolay bir bitkidir, ancak nemli pozisyonu sever. En iyi, bir gölete yakın, nemli toprağa ekilir. Karakafes, düşük toprak ve ışık gereksinimi olan toleranslı bir bitkidir. Güneşli, yarı gölgeli veya gölgeli bir konumda büyüyebilir.
Eşekkulağı bitkisi ne işe yarar?
Soluk alıp-vermede zorluk çekenlerin de şifası eşekkulağıdır. Boğmacanın geçmesi için yardımcı olurken, sürekli öksürüklerde de yarar sağlar. Bronşit hastalığında belirtilerin hafiflemesini sağlar ve yavaşça bronşiti de geçirir. Yine kaynamış suyunu ishalden kurtulmak için kullanabilirsiniz.

Eşek kulağı hangi hastalıklara iyi gelir?

Boğmacanın geçmesi için yardımcı olurken, sürekli öksürüklerde de yarar sağlar. Bronşit hastalığında belirtilerin hafiflemesini sağlar ve yavaşça bronşiti de geçirir.

Karakafes otu ne zaman ekilir?

Tohumlar gevşek toprak doldurulmuş üretim saksılarında 1 cm derine 20 cm mesafeli olarak dikilir. Çimlenme gerçekleşene dek toprağın nemini muhafaza etmesi sağlanır. İdeal ekim Şubat sonundan Haziran ayı ortasına kadar olan bahar dönemidir.
Eşekkulağı otu nedir?
Halk arasında mayasıl otu ve yılanyastığı olarak da bilinen eşekkulağı bitkisi yaprakları ve kökü ile birlikte şifa dağıtan bir bitkidir. Çalılık olan bölgelerde çokça yetişen eşekkulağının geniş, katlı ve uzun yaprakları ikili halde dizilmiştir. Çiçeklerinin rengi mavinin koyu tonudur. Kök kısmı ise kara renktedir.
Karakafes çayı neye iyi gelir?
Bitki genellikle yapraklardan ve köklerden oluşan bir lapa şeklinde harici olarak zedelenmeler, burkulmalar, ufak yaralar ve kemik kırılmaları için uygulanırdı. Karakafes otu çayı ve bitkinin diğer preparatları aynı zamanda bronş problemleri, mide ekşimesi, ülser, ishal gibi rahatsızlıklar için dahili olarak alınırdı.

Neden yagmur ormanlari denir?

Top diye kime denir?

1. Konular

1. 1.282.900
  2. Mesajlar

1. 1.683.914
  3. Kullanıcılar

1. 32.235
  4. Son üye

Geri
Üst Alt