Son Konular

Tadına Doyulmayan Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Tadına Doyulmayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta akı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
6 su bardağı un
Arası için
Kasar peyniri
Üzeri için
2 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam / çörek otu

Tadına Doyulmayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce yoğurma kabımıza yumurta sarılarımızı ekliyoruz.
Üstüne süt, sıvı yağı, ılık şu, maya ve şekerimizi tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
Unumuzu azar azar ekleyip hamurumuz poğaça kıvamına gelene kadar eklemeye devam edelim.
Hamurumuz kıvamını alınca kabımızın üstünü streçleyip güneşe / sıcak bir yere mayalanmaya bırakalım (1.5 saat)
Hamurumuz mayaya gelince unladığımız tezgahımıza alıp 2 tur yoğurduktan sonra 20 eşit parçaya bölelim ve beze haline getirelim.
Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine doğranmış (Yada rendelenmiş) kaşarımızı yerleştirip kapatıp yuvarlayalım.
Tüm bezelerimizi bu şekilde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize eşit şekilde yerleştirelim.
Unutmayın kabaracaklar, o yüzden az da olsa boşluk bırakmakta fayda vardır.
Tepsimizin üstünü bezle örtüp 15-20 dakika tepsi mayasına bırakalım.
Bu esnada fırınımızı 185 dereceye ayarlayalım ve ısınmaya bırakalım.
Tepsi mayası geldiğinde poğaçalarımızın üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımımızı fırça yardımıyla sürelim.
En son üstlerine susam yada çörek otu serpebilirsiniz.
Fırına koyduğumuz poğaçalar 20-25 dakika sonra pişmiş olacaktır kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın. Çay saatine çok yakıştırıyorum ben bu tarifi . Afiyet olsun ‍.
Tadına Doyulmayan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Havuçlu Pirinç Pilavı

T

Kakaolu Pasta

  1. Konular

    1. 1.282.188
  2. Mesajlar

    1. 1.681.713
  3. Kullanıcılar

    1. 31.998
  4. Son üye

Geri
Üst Alt