- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 927
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Tahıl üretimi neden önemlidir?
Tahıl üretimi dünyada olduğu gibi Türkiye nüfusunun beslenmesinde büyük önem taşımaktadır. Sadece insan beslenmesinde değil, hayvan varlığının yem ihtiyacı olan dane ve saman, tahıl üretimi ile karşılanmaktadır. Tahıl, ekonomik ve sosyal yaşantıda diğer tarım ürünlerine göre daha büyük bir önem ve ağırlığa sahiptir.
Tahıl ürünleri nerede yetişir?
Buğday ülkemizde hemen hemen her alanda yetiştirilebilen bir tahıl ürünüdür. Buğday ekim alanları ve verimlilik paralellik göstermektedir. 2017 verilerine göre buğday ekiminin ve verimlinin en çok olduğu iller; Konya, Diyarbakır, Ankara, Şanlıurfa, Tekirdağ, Mardin, Yozgat, Adana, Çorum, Sivas olarak sıralanmaktadır.
Bilmeyenler için, tarhana, Orta Doğu bölgelerinin çoğunda temel gıda olarak kullanılan Türk fermente pirinç veya buğday esaslı tahıl gıdasıdır.
Tahıl ve tahıl ürünlerinde en çok ne bulunur?
Tahıllar B12 dışındaki B grubu vitaminlerinden zengin, özellikle B1 vitaminin (tiamin) en iyi kaynağıdır. Bu vitaminler tahıl tanelerinin çoğunlukla kabuk ve özünde bulunur. Mineraller ve vitaminler bakımından zengindirler.
Tahıl faydaları nelerdir?
Tahılların içerdiği vitaminler E vitamininden zengindir ve oldukça önemli bir B1 vitamini kaynağıdırlar. Tahıl içerisindeki lif, vücuttaki glükoz salınımını azaltır ve kandaki şeker seviyesini kontrol altında tutar. Uzun süre tok hissetmenizi sağlayan tahıllar, kilo kontrolünde de önemli rol oynarlar.
Tahıllar Türk tarımında neden önemli?
Ülkemiz tarım arazilerinin yüzde 75'ini kaplayan hububat ürünleri ülkemizin bitkisel ve hayvansal üretiminin omurgasını oluşturuyor. Üretici için hububat demek geçim kaynağı demek. Kırsal kesim için hem beslenme, hem yem ihtiyacının karşılanması hem de gelir kaynağını oluşturuyor.
Tahıl deyince akla ne gelir?
Tahıllar sağlıklı beslenmenin beş temel besin grubundan biri. Tahıllar denilince akla ilk olarak ekmek gelse de bu grup biraz daha zengin. Günlük enerjimizin ortalama yüzde 44'ünün ekmekten geldiği düşünülürse, tahıl grubu ihtiyacımızın büyük çoğunluğunu da ekmekten karşılıyoruz diyebiliriz.
Doğu Karadeniz kıyıları haricinde hemen hemen her bölgede arpa yetiştirilebilmektedir. Özellikle Konya ve Ankara'da oldukça fazla yetişen arpanın Türkiye'de yıllık hasat rakamı yaklaşık olarak 6 milyon ile 9 milyon ton arasında değişebilmektedir.
Tarhana protein içerir mi?
Orta porsiyon tarhana çorbasının sahip olduğu besin değeri ise şu şekilde listelenecektir: 12.47 gram karbonhidrat. 5.75 gram protein. 8.22 gram yağ
Tahıl nasıl tüketilir?
Kayıpları en aza indirmek için tahıllarınızı az suda haşlamalı ve suyunu çektirerek pişirmelisiniz. Yufka, bazlama, çok tahıllı ekmek ve benzeri besinleri sıcak sac üzerinde ince olarak pişirmek veya ekmeği ince dilimleyip kızartmak besin değerlerini kaybetmelerine neden olur.