Modoratör
Tanınmış Üye
Tahıllara örnekler nelerdir?
Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır.Işlenmiş tahıl ürünleri nelerdir?
İşlenmiş tahıllar; öğütülmüş ve kepekle rüşeymden arındırılmıştır. Bu işlemler, onlara daha ince bir doku kazandırır ve raf ömrünü uzatır. Ancak B vitamini, demir ve lif dahil olmak üzere, ihtiyacınız olan besin maddelerini çıkarır. Örnekler arasında; beyaz un, buğday unu ve beyaz pirinç yer alır.En çok kullandığımız tahıl nedir?
En çok kullandığımız tahıl nedir?Dünya genelinde en yoğun olarak üretilen ve tüketilen tahıl ürünleri buğday, pirinç ve mısırdır.
Işlenmiş gıda ürünleri nelerdir?
Taze gıdaların herhangi bir yolla işlenmesi ve değişikliğe uğraması durumuna işlenmiş gıdalar adı verilir. İşlenmiş gıdalar, sadece marketlerde satılan hazır ürünler değil, aynı zamanda evde yapılan yemekler, evde yapılan reçel, turşu gibi gıdalar da işlenmiş gıda kategorisinde yer alır.Işlenmiş karbonhidratlı besinler nelerdir?
Rafine ve basit şekerler,- Sofra şekeri / beyaz şeker.
- Pudra şekeri.
- Bal (Balın doğada var olmasına ve rafine edilmemiş olmasına rağmen, özel ekipman veya risk olmaksızın önemli miktarlarda elde edilmesi zor olan saf bir şekerdir.
- Agav şurubu.
- Mısır şurubu ve yüksek fruktozlu mısır şurubu.
- Esmer şeker.
- Şeker kamışı
Tahıl ürünleri en çok hangi bölgede yetişir?
Tahıl ürünleri en çok hangi bölgede yetişir?Buğday üretimi en fazla İç Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Bu bölge dışında Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de buğday üretimi yaygındır. Yetiştirilen buğdaylar, Akdeniz'de mayıs, İç Anadolu'da temmuz ve Doğu Anadolu'da ise ağustos ayında hasat edilmektedir.
Zenginleştirilmiş tahıl ürünleri nelerdir?
* Zenginleştirilmiş tahıllar, B vitaminleri (tiamin, riboflavin, niasin, folik asit) ve demir içeren tahıl eklenmesiyle oluşan ürünleridir. Zenginleştirme süreci, gıdada doğal olarak bulunan ancak gıda işleme sırasında kaybolan besin maddelerinin eklenmesini içerir.Pirinç hububat mı?
Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, pirinç vb. hasat edilen ürünler ile tohumlarının genel adı, hububat. Tahıl, genellikle buğdaygillerden hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarına verilen addır. Dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunan, yiyecek olarak tüketilen bitki ürünleridir.