Tahta kasik yerine ne kullanabilirim?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.366
Çözümler
4
Tepkime puanı
1.351
Puan
113
Yaş
37
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.665
Meslek
Webmaster

Tahta kaşık yerine ne kullanabilirim?


Antik çağlarda tahta gibi cisimlere şekil vermek daha kolay olduğundan bu materyaller tercih ediliyordu. Hatta Eski Mısır'da, tahta kaşık sadece yemek için değil, aynı zamanda kozmetik ve hatta ritüelleri uygulamak için de kullanılıyordu. Günümüzde tahta kaşığın yerini çoğunlukla silikon ya da metal kaşıklar aldı.
Metal kaşık zararlı mi?
Yorulmaz, metal kaşık, çatal ve bıçakların yapıldığı maddeye göre paslanma, çizilme, kırılma ile küçük ya da önemli miktarda olmak üzere gıdaya zehirli metal ve çizilen, çatlayan bölümlerin de gıda artıklarının kalması ve mikrop üremesi ile de hastalık bulaştırma riski olduğunu ifade etti.

Yemek pişirirken hangi kaşık kullanılır?


Özellikle saatlerce karıştırılması gereken yemek ve tatlılarda ya da kazan yemeklerinde tahta kaşık kullanmanızı öneririz.
Tahta kaşıklar nasil Yikanmali?
Tahta kaşıklarda oluşan kokuyu ve kararmayı gidermek için yapmanız gerekenler:
- Derin bir kabın içine temizlenecek tahta kaşıkları dökün.
- Tahta kaşıkların üzerine oksijenli suyu gezdirin.
- Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 30 dakika kadar bekletin.
- Bekledikten sonra ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Ümit Cafer Yıldız, özellikle vernik konusuna dikkat çekerek, kesinlikle verniksiz olanların kullanılmasını öneriyor. Verniklenmiş eşyalar daha şık ve parlak göründüğü için cazip geliyor. Yüksek ısı nedeniyle çabuk yıpranan tahta ürünler, eğer vernikli ise sıcağın etkisiyle vernik çatlıyor; pul pul dökülüyor.
Tahta kaşık bakteri üretir mi?
Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akıyor ve kaşık da çatlama ortaya çıkıyor. Çatlayan kaşığın bu bölgelerine bakteriler yerleşiyor ve bu bakteriler yemek hazırlarken yemeğe geçebiliyor. Yine bu kaşıkları deterjanla yıkarken çatlak yerlerinde deterjan kalıyor ve bu deterjanlar vücutta zehirlenme yapabiliyor.

Metal kaşık neden kullanılmaz?


Reaksiyon metalik iyonları alarak balın tadını değiştiriyor. Bu genellikle iyi veya arzulanan bir şey olarak görülmez. Sadece bir kaptan (tercihen bir cam kavanozdan) transfer etmek için metal kaşık kullanılması: Paslı bir kaşık kullanmadıkça, aksi bir neden yoktur.
Metal kaşık balı bozar mı?
'Bala metal kaşık koymayın' deniliyor. Oysa tahta kaşık mikrobu üzerinde tutar. Tahta kaşık hava ile buluştuğunda mikroplar geliyor, sonra tekrar balın içine koyduğunda bal enfekte edilir. Bal kontrolünde çelik kaşıklar kullanılır.

Yoğurt sulanmasın diye ne yapmak lazım?


Yoğurt mayalarken ideal süt ısının 40 derece olması gerekir. Aynı zamanda yoğurdun sulanmasını önleyen bir diğer detay da yoğurdun mayası süte katılırken yarım çay kaşığı tuzu mayaya ekleyip öyle süte karıştırın. Az miktarda da olsa tuz yoğurdun sertleşmesine yardımcı olacaktır.
 

Banka mevduatlarina devlet garantisi ne kadar?

1 su bardagi yag kac gram?

  1. Konular

    1. 1.282.893
  2. Mesajlar

    1. 1.683.821
  3. Kullanıcılar

    1. 32.222
  4. Son üye

Geri
Üst Alt