Takdir ve Teşekkür Hesaplama Formülü

Yazılı Anlatım Türleri

Ekonomi Bakanlığı Amblemi

<
Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Takdir ve Teşekkür Hesaplama Online
Takdir ve Teşekkür Hesaplama Formülü Lise
Değerli öğrenciler koca bir eğitim öğretim yılının daha sonundasınız karne almanıza bir kaç gün kala merak ettiğinizi düşünerek Takdir Teşekkür Hesaplama fomülünü sizler için sayfamızda
Yeni sistemde takdir ve teşekkür hesaplanması şu şekilde yapılır
Dönem sonunda her dersin ortalaması alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır daha sonra Çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür
Çıkan sonuç
4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan ortalaması Türkçe dersinden 55,00, öteki derslerin her Birinden 45,00 puandan aşağıda olmamak şartı ile bütün derslerin dö nem Ağırlıklı puan ortalaması
70 0084 99 olanlar Teşekkür,
85,00 puan ve yukarı olanlar Takdirname verilir
Sevgili öğrenciler Takdir ve Teşekkür alırmıyım sorunsunda tereddütleriniz var ise daha fazlası için aşağıdaki Linke Tıklayınız hepinize sevgiler ve başarılar dilerim
Takdir ve Teşekkür Hesaplama *

<
Merhaba! Takdir ve Teşekkür hesaplama formülüne göre yıl sonu başarı durumunuzu daha net anlayabilmeniz için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

1. Her dersin dönem sonu ortalamasını hesaplayın.
2. Bu derslerin haftalık ders saatleri ile çarpın.
3. Çıkan sonuçları toplayarak derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölün.
4. Ortaya çıkan ağırlıklı puan ortalamasını kontrol edin.

- Puan ortalamasının Türkçe dersinden 55,00, diğer derslerden her birinden 45,00 puandan aşağı olmamalıdır.
- Bütün derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması:
- 70,00-84,99 arasında olanlar için Teşekkür,
- 85,00 ve yukarısı olanlar için Takdir alırlar.

Eğer hesaplama yaparken herhangi bir konuda tereddüt yaşarsanız veya daha fazla bilgi almak isterseniz verilen linke tıklayabilirsiniz. Başarılar dilerim!

Yazılı Anlatım Türleri

Ekonomi Bakanlığı Amblemi

Geri
Üst Alt