Taneli hardal nerelerde kullanılır?
Eti yumuşattığı gibi lezzetlendirir. Tavşan, geyik, hamburger, taco, sandviç, sosis gibi et türleri ile de oldukça lezzetlidir. Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de kullanılabilir. Patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir.
Hardal sos neden yapılır?
Hardal sos neden yapılır?
Yapımı için malzemeler
- 50 gram öğütülmüş hardal tohumu.
- Yarım su bardağı su.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu.
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi.
- 1 yemek kaşığı bal.
- 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal.
- 1 tatlı kaşığı muskat rendesi.
Hardal ile neler yapılabilir?
Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de tercih edilir. Kızarmış patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir. Vejetaryen yemeklerle de tüketilen hardal Hint mutfağında da kullanılır.
Ev yapımı hardal nasıl yapılır?
Ev yapımı hardal nasıl yapılır?
- Hardal tozunu cam kaseye alın, içine ılık suyun yarısını ilave edip iyice çırpın.
- Uygun kıvamı bulmak için suyun tamamını değil, önce yarısını, sonra kalanını ekleyin.
- Limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip tekrar karıştırın.
- Bozadan biraz daha kalınca, bıçakla alınacak kıvamda olmalı.
- Hardalınız artık hazır.
Hardal sosunun içinde neler var?
Hardal Sosu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gram hardal tozu.
- 1 çay bardağı ılık su.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu.
- Yarım çay kaşığından az fazla zerdeçal.
Ballı hardal sos nerelerde kullanılır?
Ballı hardal sos nerelerde kullanılır?
Hint mutfağında ve vejetaryen menülerde sıklıkla kullanılır. Av etine çok iyi uyum sağlar. Deniz mahsullü pizzalara da çok yakışır. Balla karıştırılmış hardal sosu özellikle tavuk etine çok yakışır.
Hardal zararlı mı?
Siyah hardal tohumu çok faydalı bir besin olsa da kullanılırken dikkatli olunması gereken bir besindir. Fazla tüketimi insanlarda bazı problemlere yol açabilmektedir. Bu problemler arasında şunlar yer alır: Fazla siyah hardal tohumu tüketimi karaciğeri yorabileceğinden bazı karaciğer sorunlarına yol açabilmektedir.