Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Tango Salon nedir?
TANGO STİLLERİ Salon tarzı tangoda genellikle vücut dik bir pozisyon alır ve dans tutuşu açık ya da kapalı olabilir. Salon tarzı, kendi eksenlerinde kalan her iki partner tarafından karakterize edilir ve partnerin kalça dönüşlerine izin veren esnek bir kontağı korur.Tangonun amacı nedir?
Tangonun amacı nedir?Tango, izlerken insanlarda aşk, tutku, biraz hüzün ve yoğun bir hissiyat oluşturan, insanların duygularını harekete geçirerek romantizm duygusunu ortaya çıkarmak için önemli bir adım oluşturan dans ve müzik çeşididir.
Tango nasıl bir oyun?
Tango nasıl bir oyun?Tango, Buenos Aires, Arjantin ve Uruguay kökenli bir dans ve müzik türüdür. Tangonun dramatik duygusu, dans sırasında çok zengin doğaçlama fırsatları yaratması, dansın özünde aşk ve melankoli tutkusunun yatmasından ileri gelmektedir.
Cortina nedir tango?
CORTINA: Milongalarda tandalar arasında çalınan kısa müziklerdir. CRUZADA: Herhangi bir bacağın diğerinin önüne veya arkasına gelmesi. Trabada da denir. CUARTA: Dansın finalinde yapılan poz figürüdür.Tango adımları nelerdir?
Tango adımları nelerdir?8’li adıma tangonun temel adımları ismi de verilir. Kadın için temel 8 adım; ilk adım sol öne, ardından sağ paralel, sol arkaya, sağ arkaya ve beşinci adım cross yani çapraz olarak devam eder, sol hafif arkaya, sağ arkaya ve son olarak sol sağın yanına olacak şekilde devam eder.
Tango yapmak zor mu?
Tango yapmak zor mu?Tango öğrenme süreniz tamamen size kalmış. Önceden herhangi bir dansın eğitimini aldıysanız elbette daha kolay öğrenirsiniz. Ancak dans etmeye ilk olarak tango ile başlayacaksanız temel adımların ve tutuşların öğrenilmesinin 1 – 2 ay sürdüğünü bilmeniz gerek.
Tangoyu kimler yapar?
KİMLER TANGO YAPABİLİR? Her yaş grubundan, kadın-erkek, çocuk-yaşlı herkes tango yapabilir. Tango, ruhunuzun dans ile şekillenmesidir. Bundan dolayı tango yapmanın bir yaş sınırı yoktur.Tango dansı hangi ülkeye aittir?
Tango dansı hangi ülkeye aittir?Tango, Buenos Aires, Arjantin ve Montevideo, Uruguay kökenli bir dans ve müzik türüdür. Dansla beraber gelişen müzik tarzı da aynı adla anılmaktadır.
Tango neresidir?
Tango neresidir?Tango dansı neyi ifade eder?
Aşkın ve tutkunun dansı olarak efsaneleşen tango, aslında o insanların yalnızlıklarını ve öfkelerini içinde saklıyor. Uyumun en güzel resmini çizen bu dans yersiz -yurtsuz bir kadını, umutsuz bir aşkı, dışlanmayı, hasreti, acı çekmeyi, tutkuyla karışık kızgınlığı yansıtıyor.Cabeceo ve Mirada nedir?
Cabeceo ve Mirada nedir?Cabaceo, Mirada dediğimiz karşılıklı bakışmanın onay evresi. Eğer karşılıklı başlar biraz öne eğilip kadın-erkek karşılıklı “teklifinizi kabul ediyorum” cümlesini başıyla karşı tarafa iletiyorsa: İşlem tamam.
Tango Nedir tarihi?
Tango Nedir tarihi?Tango, Buenos Aires, Arjantin ve Montevideo, Uruguay kökenli bir dans ve müzik türüdür. Dansla beraber gelişen müzik tarzı da aynı adla anılmaktadır. Tangonun dramatik duygusu, dans sırasında çok zengin doğaçlama fırsatları yaratması, dansın özünde aşk ve melankoli tutkusunun yatmasından ileri gelmektedir.