- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.365
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.347
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Tangzhong hamuru nedir?
Tangzhong Japon mutfağından gelen yumuşak maya hamurları hazırlamak için bir tekniktir. Hamura katılmadan evvel un ve sıvı malzeme (su veya süt olabilir) maya ile birlikte az bir süre pişiriliyor. Bu yöntem undaki nişastaları jelatinleştirdiği için hamur daha çok su emiyor.
Ekmekle et neden yenmez?
Hayvansal proteinler ile nişastalı karbonhidratlar beraber yenilmemelidir. Et, yumurta ve peynir ile ekmek, makarna, pilav birlikte yenilirse mide yavaşlar, sindirim geç oluşur, kilo artışı meydana gelir. İki ayrı tür hayvansal protein de çok sıklıkla karıştırılmamalıdır.
Diyet yaparken yumurtalı ekmek yenir mi?
Diyette yumurtalı ekmek yenir mi? Yumurtalı ekmek, yağ içeriği yüksek bir besindir bu yüzden kilo kontrolü sağlamak isteyen ve sağlığını korumak isteyen kişilerin çok sık tercih etmemeye özen göstermesi gerekir.
Mayalı sütlü ekmek nasıl yapılır?
Sütlü Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ile mayayı iyice karıştırın ve 5 dakika bekletin.
- Unu geniş bi kabın içerisine eleyin.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını un ile birlikte harmanlayın.
- Sütlü mayayı unun içerisine ilave edin.
- Yumurta ve şekeri de ilave edip, homojenize oluncaya kadar yoğurun.
Yoğurma kabına ılık sütü şeker, mayayı koyup biraz beklettikten sonra unu ve tuzunun atıp tüm malzemeyi güzelce yoğurarak oldukça yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim. Hamuru ne kadar yumuşak yoğurursanız ekmeğiniz o kadar yumuşak olur hamuru toparlamak için elinizi sıvı yağ batırıp yoğurun.
Asya ekmeği nasıl yapılır?
Ön hamurumuz için bir tavada su ve süt karışımını unla birleştirip muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirelim ve bir kenarda ılıtalım. Hamur için süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletelim. Ilıyan ön hamuru, tereyağını, sıvı yağ, yumurta akını ekleyip karıştıralım.
Fil kulağı ekmeği nasıl yapılır?
Fil kulağı ekmeği malzemeler Bir kapta şeker maya ve bir kaşık unu yarım su bardağı ılık su ile karıştırın ılık ortamda 10 dk kadar bekletin. Böldüğünüz pazıları eritilmiş tereyağına bulayın her yerine yağ bulaşsın ve kelepçeli ya da küçük bir pasta kalıbına dizin altına kağıt koyarsanız daha güzel olur.