Son Konular

Taninma belgesi Nedir?

Modoratör

New member
Credits
0

Tanınma belgesi Nedir?​

Yurt dışındaki bir üniversitenin ve programının akademik derece vermeye yetkili olduğunun YÖK tarafından onaylandığını gösteren belgeye "Okul Tanıma Belgesi" belgesi denir.

Enic Naric ne demek?​

Enic Naric ne demek?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ENIC Network (European Network of Information Centers) – Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri İletişim Ağı, 1994 yılında Avrupa Konseyi ve UNESCOtarafından, Tüm Avrupa ülkelerinde yeterliliklerin tanınması için ortak politika ve uygulamalar geliştirmek amacıyla kurulmuştur.

Yurtdışı Öğrenci belgesi nasıl alınır?​

Yurtdışı Öğrenci belgesi nasıl alınır?
KKTC, ABD ve Hollanda dışındaki ülkelerde yer alan yükseköğretim kurumları için talep edilen Okul Tanıma Belgesi, e-Devlet kapısı üzerinden ve herhangi bir hizmet bedeli ödenmeksizin alınabilmektedir.

Yurt dışından gelen öğrenci e okula nasıl kaydedilir?​

Öğrenci, İlçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna başvurarak almış olduğu komisyon belgesi ile yerleştirildiği okula gidip kaydının E-Okul sistemine kaydının yapılabilmesi için Okul Müdürlüğü komisyon belgesi ile okulun üst yazısını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki ilgili büroya göndermesi gerekir.

UK Naric ne işe yarar?​

UK Naric ne işe yarar?
İsminden de anlaşılacağı gibi NARIC, yurtdışında alınmış olan diplomaların, sertifikaların ve benzeri eğitim belgelerinin İngiltere eğitim sisteminde hangi belgeye denk geldiğini belirleyen ve bu belgelerin burada tanınmasını sağlayan bir kurumdur.

Denklik sınavına kimler girebilir?​

Denklik sınavına kimler girebilir?
Yurt dışındaki üniversitelerinden ön lisans, lisans ya da yüksek lisans alanlarından mezun Türk vatandaşlarına denklik belgesi verilir. Bunun yanında yurt dışındaki üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş yabancı uyruklu kişilere de denklik belgesi verilir.
Öğrenci belgesini nasıl alabilirim?​
Öğrenci belgesi de, sistemde kayıt altına alınan belgelerden biridir. E-devlet üzerinden de lise öğrencileri şifrelerini girerek, öğrenci belgelerini alabilir. Lise öğrencileri e-okul sisteminden kolayca faydalanabilir. E-okul sistemi içerisinde bulunan öğrenci belgeleri, öğrenciler için özel olarak hazırlanıyor.

Tanınma belgesi, YÖK tarafından yurt dışındaki bir üniversitenin ve programının akademik derece vermeye yetkili olduğunu onayladığını gösteren belgedir. Bu belgeye "Okul Tanıma Belgesi" denir.

ENIC NARIC ise Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri İletişim Ağı olan ENIC Network'ün ve Avrupa Konseyi ile UNESCO'nun ortak politika ve uygulamalar geliştirmek amacıyla 1994 yılında kurduğu bir ağdır. Bu ağ, Avrupa genelinde yeterliliklerin tanınması için faaliyet göstermektedir.

Yurtdışı öğrenci belgesi, KKTC, ABD ve Hollanda dışındaki ülkelerde yer alan yükseköğretim kurumları için talep edilen Okul Tanıma Belgesi'ni almak için e-Devlet kapısı üzerinden ve herhangi bir hizmet bedeli ödenmeksizin başvurulabilir.

UK Naric ise yurtdışında alınmış olan diplomaların İngiltere eğitim sisteminde hangi belgeye denk geldiğini belirleyen ve bu belgelerin İngiltere'de tanınmasını sağlayan bir kurumdur.

Denklik sınavına ise yurt dışındaki üniversitelerden ön lisans, lisans veya yüksek lisans alanlarından mezun Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu kişilerin başvurabileceği belgelendirme sınavıdır.

Öğrenci belgesi ise sistemde kayıt altına alınan belgelerden biridir ve öğrenciler e-devlet üzerinden veya e-okul sisteminden bu belgelere ulaşabilirler. E-okul sistemi, öğrencilerin ders programları, notları ve diğer öğrenci belgeleri gibi bilgilere erişim sağlayan bir platformdur.

Garanti hisse satinca hesaba ne zaman gecer?

Ozgurlesme nedir?

1. Konular

1. 1.260.959
  2. Mesajlar

1. 1.658.337
  3. Kullanıcılar

1. 31.207
  4. Son üye

Geri
Üst Alt