Son Konular

Tarhana Çorbası (Sıkma Kurutulmuş)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Kayseri’nin Olmazsa Olmazlarından Yağ Mantısı

S

Bulgurlu Sulu Köfte

S

SoruCevap

Guest
Tarhana Çorbası (Sıkma Kurutulmuş) Tanımı İçin Malzemeler
1.5 su bardağı ıslanmış nohut
7-8 adet kurutulmuş sıkma tarhana
10 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı tuz
(isteğe bağlı 1 diş sarımsak ince doğranmış
Yarım yemek kaşığı salça )

Tarhana Çorbası (Sıkma Kurutulmuş) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önceden evvelce ıslatılmış kurutulmuş sıkma tarhanamızı beş su bardağı suya geceden ıslatıyoruz.
Islanan tarhanamızı blender dan geçirip çok fazla sıkmadan üstüne beş bardak daha su ekleyip ocağın üstüne alıyoruz ve bir buçuk su bardağı nohutumuzu ek ediyoruz.
Devamlı karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz bir tavada yağ ve naneyi sos olarak hazırlıyoruz
İsteğe bağlı içine sosum uzun 1 diş sarımsağı ince kıyıp doğrayıp ve yarım yemek kaşığı salçamızı ekleyip bir dakika kavuruyoruz.
Sosumuzu ve tuzumuzu çorbamıza ek edip.
Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Not çorbamızda kesilme yok kaşıkta görünen kırık yarmalarımız katiyetle )
Tarhana Çorbası (Sıkma Kurutulmuş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst Alt