Modoratör
Yeni Üye
Tariflerde tereyağı yerine margarin kullanılır mi?
Margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar. Bu nedenle daha dayanıklı hamurlar için margarin, daha kırılgan hamurlar için tereyağını kullanabilirsiniz. Ancak tart, kiş hatta galette gibi tariflerde genellikle tereyağı kullanılıyor.
Kek için margarin mi sıvı yağ mı?
Kek yapımında sıvı yağ veya margarin de kullanılabilir. Margarin kullanılacaksa yumuşak olmalıdır. Margarin yumuşak değilse tava içinde tam eritmeden kullanılabilir. Keki daha az yağlı yapmak istiyorsanız, tarifte kullanılan yağ miktarını azaltıp, azalttığınız yağ miktarının yarısı kadar yoğurt ilave edin.
Tatlıda tereyağı yerine ne kullanılır?
Tatlıda tereyağı yerine ne kullanılır?
Kanola yağı aynı tereyağ gibi sonuç verir. Çikolatalı kurabiye pişirirken, ve tuzsuz tereyağın kullanıldığı her yiyecekte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kalorisi biraz yüksek olsa da doymuş yağ oranı, kolesterol ve sodyumu çok daha düşüktür. Yoğurt: Tam yağlı sade yoğurtu tereyağ gibi kullanabilirsiniz.
Tereyağ ve margarin ayni sey mi?
Tereyağ ve margarin ayni sey mi?
Ticari olarak satılan tereyağının en az yüzde 80'i yağ olmalıdır. Kalan yüzdesi ise su ve süt proteinlerinden oluşmalıdır. Margarin ise; yağ, tuz, su ve emülgatörler gibi birkaç ilave bileşenden yapılır. Bitkisel temellidir ve içinde birden fazla bileşen bulunur.
Kek yaparken hangi yağ kullanılır?
Zeytinyağı keke daha tok bir kıvam verir ve kekin hafif nemli kalmasını da sağlar. Kendine has kokusunu da hissedebilirsiniz. Özellikle tatlı keklerde kokusu ve lezzeti zeytinyağı sebebiyle değişimler gösterebiliyor.
Margarin ile kek yapılır mı?
Margarinli Pastane Keki Tarifi Nasıl Yapılır? Üzerine sütü ve eritilmiş margarini ekleyin ekleyin homojen kıvama gelince un kabartma tozu vanilyayı ekleyip iyice karışana kadar mikserde çırpmaya devam edin. İstenilen kıvama gelince arzu ettiğiniz kakao drop yada üzümleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş kalıba alın.