- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Tarih müzesi nedir kısa bilgi?
Tarih müzesi, bir ülkenin, bir toplumun ya da bir kişinin tarihsel gelişimini, sistemli bir biçimde inceleyen ve açıklayan müzelerdir. Tarih müzeleri, yazılı ve görsel belgeleri bir araya getirerek hem ziyaretçilerin hem de araştırmacıların hizmetine sunmaktadır.
Doğa Tarihi ve Jeoloji müzeleri nedir?
Doğa tarihi müzeleri ise jeoloji, mineraloji, botanik, zooloji, fiziki antropoloji, paleontoloji, çevrebilim gibi bilim dalları ile ilgili müzelerdir. Genel olarak doğada mevcut olan, ancak özelliklerine göre sınıflandırılan, eski dönemlerden kalma fosiller, mineraller, taş vb. elemanları bulunduran müzelerdir.
Tarihi müze nedir?
Tarihi eserleri tespit eden, bilimsel yöntemlere açığa çıkaran, inceleyen, değerlendiren, koruyan, tanıtan, sergileyen, eğitim programları aracılığıyla tarihi eserler konusunda halkı bilinçlendirerek toplumun kültür düzeyini yükseltmeyi amaçlayan eğitim, bilim ve sanat kurumlarıdır.
Tarih ve arkeoloji müzesi nedir?
Arkeoloji müzesi, arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılan tarihî yapıtların sergilendiği müze türü. Arkeoloji müzelerinde sergilenen eşya çoğunluklar kap, çömlek, testi gibi pişmiş toprak malzemeler, tunç ve çeşitli madenlerden elde edilen eşyadan oluşmaktadır.
Jeoloji müzesinde neler sergilenir?
Genel olarak müzenin koleksiyonunda; iz, bitki, zengin mikro, omurgasız (invertebrata) ve omurgalı (vertebrata) fosil koleksiyonları, minarel, kayaç (magmatik, metamorfik ve sedimenter), kömür örnekleri ve jeolojinin çeşitli bilim dallarına ait eğitim amaçlı posterler yer alır.
Ülkemizde Doğa Tarihi Müzesi ilk kez hangi tarihte ve nerede kuruldu?
Türkiye'deki ilk ulusal doğa tarihi müzesi şu anda Şehit Cuma DAĞ Tabiat Tarihi Müzesi ola- rak bilinen MTA Doğa Tarihi Müzesi'dir. Bu müze 1968 yılında açılmıştır. Türkiye'nin eski ve kap- samlı bir diğer müzesi ise Ege Üniversitesi Tabi- at Tarihi Müzesi'dir, onun kuruluşu da 1967'dir.