Son Konular

Tarih ne guzel aynadir sozu?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
5.487
Meslek
Webmaster

Tarih ne güzel aynadır sözü?

Tarih ne güzel aynadır. İnsanlar, özellikle ahlâkta gelişmemiş kavimler, en büyük kutsal kavramlar karşısında bile hasis duygulara tâbi olmaktan nefislerini menedemiyor. Tarihin sinesine geçen büyük hâdiselerde, bu hâdiseler içinde etken olanların hal, hareket ve davranışları onların ahlâk düzeylerini ne açık gösterir.
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir sözü kime aittir?
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Atatürk, yeni devletin kurulmasında bu düşüncesinden güç almıştır. Özgürlük, hem devlet hem de vatandaşlar için söz konusudur. Devletin özgürlüğü, bağımsızlığı demektir.

Atatürk'ün tarihe verdiği önem nedir?

Tarihe büyük ilgi duyan Atatürk, "Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur." diyerek tarih öğrenimine verdiği önemi göstermiştir. O, Türklüğün bütün özelliklerini, niteliklerini dile getirmekle kalmamış, Türk gencine kendi tarihini öğrenmeyi bir hedef olarak göstermiştir.
Atatürk Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir sözüyle ne anlatmak istemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk söylemiş olduğu sözlerle bazen Türk milletinin aynası olmuş, bazen de millete yön göstererek doğru yolu bulmamızı sağlamıştır. Atatürk bu sözünde hürriyet ve bağımsızlığın kendi karakteri olduğunu söylerken bu kavramların kendisi ile bütünleştiğini vurgulamak istemiştir.

Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir ne demek?

m.k.atatürk tarafından söylenmiş onbinlerce ata sözünden bir tanesi. mustafa kemal atatürk'e ait muhteşem tümce. yüzyıllar boyunca kendi milletine ve hatta tüm dünyaya örnek temsil edebilecek bir ideolojik yaklaşım ancak bu kadar kısa ve etkili şekilde ifade edilebilir.
Ya istiklal ya ölüm sözünden ne anlıyoruz?
Ya istiklal ya ölüm, Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas Kongresi'ne dayanan sözüdür. Nutuk'ta da bulunan hali: Bu kararın dayandığı en güçlü muhakeme ve mantık şuydu: Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir.

Operatif ne demek dis?

Misirlilar kimlerle savasti?

1. Konular

1. 1.282.401
  2. Mesajlar

1. 1.682.559
  3. Kullanıcılar

1. 32.059
  4. Son üye

Geri
Üst Alt