Tartisma yonteminin sinirliliklari nelerdir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-34
Meslek
Webmaster

Tartışma yönteminin sınırlılıkları nelerdir?

Tartışma Yönteminin Sınırlılıkları

Çağdaş öğretim yöntemleri nelerdir?

Modern öğretim yönteminde, müfredat öğretimi ve planlaması, öğrenciyi birincil hedef olarak tutarak yapılır. Bu yolla, öğrenciler bilgilerini geliştirmek ve becerilerini keskinleştirmek için tüm sürece aktif olarak katılırlar; bu aynı zamanda yapılandırmacı bir yaklaşım olarak da adlandırılır.
Küçük grup tartışmaları nelerdir?
a) Küçük Grup Tartışması: Bu tekniğin uygulanmasında en az dört koşulun sınıf ortamında sağlanması gerekir. Bunlar 1- Kazandırılacak istendik davranışlar en az kavrama düzeyinde olmalıdır. 2-Öğrenciler üzerinde tartışacakları konunun bilgi düzeyindeki hedef davranışları kazanmış olmalıdırlar.
Çağdaş öğretim yaklaşımları nedir?
Çağdaş Öğretim Yaklaşımları İşbirlikli öğrenme, ortak öğrenme hedeflerini gerçekleştirmek üzere öğrencilerin grup halinde çalışmanın etkin olduğu metottur. John Dewey ve Vygotsky savunucularıdır. Grubun işbirlikli öğrenmeye uygun olması gerekir.

Eğitim öğretim teknikleri nelerdir?

Öğretim teknikleri

Küçük grup tartışması tekniği nedir?

Küçük grup tartışması kaç kişiden oluşur?
Dört ila otuz altı dakika arasında sürebileceği için vızıltı gruplarına «kısa süreli tartışma grupları» da denir. Fikir tartışması: kısa süreli tartışma gruplarından olan fikir taramasında 4-9 kişiden oluşan belli bir konu üzerinde 5-10 dakika konuşulur.

Biyocesitliligi neden korumaliyiz?

iPhone ekran degisince dokunmatik duzelir mi?

1. Konular

1. 1.280.274
  2. Mesajlar

1. 1.677.754
  3. Kullanıcılar

1. 31.377
  4. Son üye

Geri
Üst Alt