<
Editör
Yeni Üye
Tatil kelimesi nereden geliyor?
Tatil kelimesi Arapça kökenlidir.
Tatil kelimesi kök müdür?
TATİL SÖZCÜĞÜ (تعطيل) Arapça عطل atl kökünden gelen sözcük "yoksun olma, başı boş bırakma, ihmal etme, hasara uğrama" gibi pek çok olumsuz anlama gelir.
Tatilin Türkçesi nedir?
Tatilin Türkçesi nedir?
Tatil kelimesi Türkçe'de "durdurma, özellikle işi durdurma, paydos" anlamına gelir.
Perde kelimesinin kökü nedir?
Perde kelimesinin kökü nedir?
Farsça parde پرده "her çeşit örtü, kapı veya çadır örtüsü, yüz örtüsü" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen pardak sözcüğünden evrilmiştir.
Hatimler ne demek?
Hatim, Kur'an'a bakarak veya ezberden baştan sona okunmasıdır. Anlamını bilmese bile İslam dünyasında Kuran'ı küçük yaşta ezberlemek bir peygamber tavsiyesidir. Kur'an'ı ezberleyen kişiye hafız denir. Ramazan ayında hatim indirmek, camide imamı takip ederek hatim indirilir.
Söyledi kelimesinin kökü nedir?
Arapça ḳwl kökünden gelen ḳawl قول "1. söyleme, 2. söz" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ḳāla قال "söyledi, dedi" fiilinin masdarıdır.
Dükkan ne demek TDK?
Dükkan ne demek TDK?
Bu kelimenin doğru yazılışı, 'Dükkan' biçiminde ele alınır. Yani daha çok, 'a' harfi üzerinde şapka bulunur. Bu şapka sayesinde ele alınan kelime yumuşak bir şekilde okunur ve doğrusu budur. Çarşı ve benzeri yerlerde bulunan, perakende satış yapan zanaat sahiplerinin kullanarak satış yaptığı yerdir.
Kafile kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Kafile kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Aynı yöne giden taşıt veya yolcu topluluğu, konvoy: "Sağımızda yürüyen kafile, yolunu değiştirdi." -H. E.
Perde Türkçe kelime mi?
Perde kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Perde kelimesi Farsça kökenlidir.
Perde Terim anlamlı mı?
Fakat bu kelimeyi "İzlediğimiz bu tiyatro oyunu üç perdeden oluşuyor." cümlesindeki anlamıyla kullanırsak, burada perde kelimesi "bir sahne eserinin bölümlerinden her birine verilen ad" anlamıyla kullanılmıştır. Yani perde kelimesi, terim anlam kazanmıştır.
Hafız ve hatim neye denir?
Hafız ve hatim neye denir?
Nelerin hatmi olur?
Nelerin hatmi olur?
Kur'an da yer alan bütün ayetlerin yüzden veya ezberden okunmasına kısa bir ifade ile hatim denir. Hatim Nasıl Yapılır? Hatim yapabilmek için Kur'an-ı Kerim'in baştan sona kadar okunması yeterli olmaktadır. Allah katında yapılmış en makbul olan ibadetlerden bir tanesi hatim şeklinde bilinir.