Tatlı Ekmek nasıl yapılır?
Tarçınlı Tatlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eritilmiş tereyağı, kuru maya ile karıştırın.
- Ardından içerisine şekeri ilave ederek güzelce çırpın.
- Karışımın içine sütü ilave ederek karıştırın.
- Yoğurduğunuz hamuru temiz bir kaba aktarın.
- Ardından 4 eşit bezeye bölün.
- Tarçın, eritilmiş margarin ve şekeri karıştırın.
Ekmek nasıl yapılır?
Ekmek nasıl yapılır?
Yapılışına gelecek olursak; ılık süt, su, şeker ve mayayı bir kabın içine aktarın ve bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Ardından içine tuzu ve unu azar azar ilave ederek karıştırın. Yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra hafif un serpilmiş bir başka kabın içine ekmek hamurunu aktarın.
Şekerli ekmek nasıl yapılır?
4 su bardağı unu, hamur yoğurma kabına alıyoruz ,aldığı kadar su koyup tuzumuzu koyup ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz ,kulak memesinden biraz sert olsun ,bezelere ayırıyoruz, bezeleri teker teker açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Açılmış yufkanın üzerine 2-3 kasık yağ gezdiriyoruz. 3-4 kasıkta şeker gezdiriyoruz.
Evde bakkal ekmeği nasıl yapılır?
Evde bakkal ekmeği nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Instant mayayı bir kap içine alın.
- Maya köpürüp aktive oluncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika bekleyin.
- Suyu mikserin haznesine alın, üzerine unu ve köpüren mayayı ekleyip düşük devirde karıştırın.
- Karıştırırken 3dk aralıklarla mikseri durdurup hamur kancasından hamuru sıyırıp tekrar karıştırın.
Ev ekmeği nasıl yapılır?
Ekmek Nasıl Yapılır?
- Ekmek yapımı için; derin bir kaba 4 buçuk su bardağı un ve buna ilave olarak 1 yemek kaşığı tepeleme un koyun.
- Un ekleyip, hamuru katılaştırmayın.
- Hazırladığınız ekmeği tepsi mayası yapmadan önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
Şekerli pide nasıl yapılır?
Şekerli pide nasıl yapılır?
Peyniri rendeleyin. Yumurta, şeker, fıstık ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile uzun açın ve içine peynir karışımından paylaştırıp kenarlarını kapatarak pide şekli verin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Şekerli Peynirli ekmek nasıl yapılır?
Önce hamuru yoğurup 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Dinlendirdiğimiz hamuru portakal büyüklüğünde bezeler alıp önce elimizle yuvarlak açalım. Sonra içine şekerli peyniri ufalayıp bırakıyoruz. Sonra iki ucunu pide şeklinde kıvırıp esnetiyoruz.