Modoratör
Efsanevi Üye
Tatlı kabaktan neler yapılır?
Bal Kabağı Tarifleri: Tatlıdan Tuzluya 34 Lezzet
- #1 Balkabaklı Tahinli Nefis Cheesecake. Sevde.
- #3 Bal Kabaklı Pasta. lezzetli_anlar.
- #4 Bisküvili Bal Kabaklı Pasta. Fatma Yazar.
- #5 Nefis Balkabağı Tarator.
- #6 Balkabağı Sütlüsü
- #7 Balkabağı Mücveri.
- #8 Bal Kabaklı Kurabiye (İlave Şekersiz, Yağsız)
- #9 Kabak Tatlısı Tarifi.
En güzel bal kabağı tatlısı nasıl yapılır?
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.
Sağlıklı kabak tatlısı nasıl yapılır?
Sağlıklı kabak tatlısı nasıl yapılır?
Tarçınlı su soğurken kabakları soyup dilimleyin. Kabak dilimlerini soğuyan tarçınlı suya koyup yeniden ocağa alın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdiğiniz tatlıyı servis tabağına alın. Bal ve tahini bir kasede karıştırıp balkabaklarının üzerine gezdirin.
Bal kabağından yemek olur mu?
Bal kabağından yemek olur mu?
Siz onu sadece tatlı olarak görmüş olabilirsiniz ancak balkabağının çorbası ile yemeği de yapılmaktadır. Balkabağı yemeği oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir. Zeytinyağlı yemekler listesine bir yenisini ekleyebileceğiniz bu yemek damaklarınızı şenlendirecek adeta.
Olmamış Balkabağından ne yapılır?
Çorbadan tatlıya balkabağını tüketebileceğiniz 6 farklı fikir
- Vitamin Dolu: Balkabağı Çorbası
- Sağlıklı ve Leziz: Balkabağı Mücveri.
- Kek Yumuşaklığında Kurabiye: Balkabaklı, Çikolatalı Kurabiye.
- Yumuşacık, Mis Kokulu: Balkabaklı, Tarçınlı Kek.
- En Popüler Tatlı: Kabak Tatlısı
- Leziz Bir Alternatif: Balkabağı Reçeli.
Tatlı kabak püresi nasıl yapılır?
Balkabağı Püresi (Tatlılar için) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları tencereye dizin ve üstüne şekeri ile birlikte suyu ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte yaklaşık 50 -55 dakika kabaklar tamamen yumuşayınca kadar pişirin.
- Pişen kabakları tencereden alın.
Lokanta usulü kabak tatlısı nasıl yapılır?
Lokanta usulü kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabak Tatlısı ( Lokanta Usulü ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soyulmuş, dilimlenmiş balkabaklarımız tencereye alınır ve üzerine toz şeker koyulur.
- Tencerenin ağzı kapatılır ve geceden sabaha kadar bekletilir.
- Şeker eriyip tenceremiz suyla dolduğunda ocağa konulur.
- Kapak kapalı, kaynayana kadar alevli ocakta pişmeye bırakılır.
Fırında Şekersiz kabak tatlısı nasıl yapılır?
Fırında Şekersiz kabak tatlısı nasıl yapılır?
Fırında Şekersiz Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Bal kabaklarını soyun, iki parmak kalınlığında dilimleyin ve pişirme kağıdına sarın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin ve fırından çıkardıktan sonra soğuyunca tahin ve cevizle tatlandırarak servis edin.
Şekersiz pekmezli kabak tatlısı nasıl yapılır?
Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- KaI bakları doğrayalım. Kaynamış suyun içine alalım.
- Yumuşayana kadar pişsin. Hurma ve kuru erik kendi doğal şekerlerini vereceği için birlikte kaynasınlar.
- Piştikten sonra süzelim.
- Soğuduktan sonra tatlandırmak için bal, pekmez kullanabilirsiniz.
Ballı kabak Yemeği nasıl yapılır?
Zeytinyağlı Balkabağı Nasıl Yapılır?
- Balkabağını iri küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
- Tuz, limon suyu ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Balkabağı cheesecake nasıl yapılır?
Balkabağı cheesecake nasıl yapılır?
Yumuşayan kabakları rondodan geçirip püre haline getirelim. Tabanı için bisküvileri robottan geçirip un haline getirip tereyağ ile karıştıralım. Kelepçeli kalıbımızın tabanına döküp bir bardak yardımıyla bastırarak yayalım. Krema için labne, şeker, vanilya ve sıvı kremayı iyice çırpalım, şeker eriyene kadar.
Bal kabağından mücver olur mu?
Bal kabağından mücver olur mu?
Bal kabağını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin, İçine yumurta, un, baharatlar, tuz ve maydanozu ekleyip karıştırın, Geniş bir tavada tavanın dibini kaplayacak kadar yağ kızdırın, Mücver karışımını kızgın yağa kaşık kaşık koyup arkalı önlü kızartın.
Kabak püresi nasıl yapılır?
Küp kesilmiş kabakları yumuşayana kadar kaynatıp rondodan geçirin. Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez karıştırıp ılımış kabağa ekleyin ve karıştırın. En son ince kıyılmış dereotu konup iyice karıştırın. Ilık servis edilir.