S
SoruCevap
Guest
Tavada Ispanaklı Yumurta Tanımı İçin Gereçler
Yarım bağ ıspanak
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet yumurta
Tavada Ispanaklı Yumurta Tanımı Yapılışı
Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz.
2-3 dk bekledikten sonra çıkarıp soğuk suya tutuyoruz.
Bunun maksadı yeşil rengini korumak ve daha çabuk pişmesini sağlamak.
Daha sonra suyunu sıkıp doğruyoruz.
Bir tavaya soğanı küçük küçük doğrayıp pişiriyoruz.
Sonra ıspanakları ekleyip az tuzla pişiriyoruz. Yaklaşık 3 dakikada pişiyor.
Ispanakları bir ortaya toparlayıp üzerine yumurta kırıyoruz ve bir kapakla kapatıyoruz yumurtamız istediğimiz kıvamdaysa tamamdır.
Sarısını akışkan sevmiyorsanız biraz piştikten sonra sarısına bıçakla çizik atıp biraz daha pişirebilirsiniz. afiyet olsun.
Yarım bağ ıspanak
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet yumurta
Tavada Ispanaklı Yumurta Tanımı Yapılışı
Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz.
2-3 dk bekledikten sonra çıkarıp soğuk suya tutuyoruz.
Bunun maksadı yeşil rengini korumak ve daha çabuk pişmesini sağlamak.
Daha sonra suyunu sıkıp doğruyoruz.
Bir tavaya soğanı küçük küçük doğrayıp pişiriyoruz.
Sonra ıspanakları ekleyip az tuzla pişiriyoruz. Yaklaşık 3 dakikada pişiyor.
Ispanakları bir ortaya toparlayıp üzerine yumurta kırıyoruz ve bir kapakla kapatıyoruz yumurtamız istediğimiz kıvamdaysa tamamdır.
Sarısını akışkan sevmiyorsanız biraz piştikten sonra sarısına bıçakla çizik atıp biraz daha pişirebilirsiniz. afiyet olsun.