Tave Balte (Patates Püreli)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Pizza Poğaça

S

Kıymalı Kabak Yemeği 9+

<
S

SoruCevap

Tave Balte (Patates Püreli) Tanımı İçin Malzemeler
4 orta uzunluk patates
125 gram kuzu eti
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
Sıvı yağ
Kaşar
Sarımsak
Tuz ,pulbiber, kimyon ,kırmızı biber isteğe bağlı atılabilir

Tave Balte (Patates Püreli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 adet orta uzunluk patatesimizi haşlamaya bırakıyoruz.
Patateslerimiz haşlanana kadar etlerimizi kuş başı doğruyor, suyunu salana kadar orta ateşte tavada pişiriyoruz.
Etlerimiz suyunu salınca sıvı yağ ekliyoruz .
Soğan ve biberleri ekleyip güzelce pişiriyoruz (kurumamasına dikkat edilmeli. )
Haşlanmış olan patateslerimizi soyuyor ve püre haline getiriyoruz ,içerisine 125 gram margarin ve 1 çay bardağı süt koyup sıvı bir kıvam elde ediyoruz ve güveçin alt tabanına yayıyoruz .
Pişmiş olan etimizi püremizin çabucak üstüne yayıp afiyetle yiyiyoruz. (isteğe nazaran üzerine kaşar serpiştirebilirsiniz ben içinde kullandım kaşarı eriyene kadar fırında bekletebilirsiniz. ).
Tave Balte (Patates Püreli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Pizza Poğaça

S

Kıymalı Kabak Yemeği 9+

Geri
Üst Alt