Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Tavşan kaç deyim?
İlgili deyimler ve anlamları Tavşan bayırı aştı: “İş işten geçti, fırsatlar elden gitti” anlamında kullanılır. Tavşan (tilki, kedi) uykusu: Hafif ve kuşkulu uyku. Tavşan yürekli: Çok ürkek. Tavşana kaç, tazıya tut demek: İki tarafı, karşıt olan davalarında kışkırtmak, kendi tutumlarında yüreklendirmek.Tom’un arkadaşı tavşanın adı ne?
Konuşan kedi Tom dünyaca ünlü bir uygulamanın televizyona uyarlanmış animasyon dizisi. Kendisi de uygulama geliştirmeye çalışan bir kediyi anlatan dizide kedi Tom’un arkadaşları kendileri de köpek ve kedi olan Ben, Angela, Ginger ve Hank’tir.Far görmüş tavşan deyim mi?
Far görmüş tavşan deyim mi?Far görmüş tavşan neden hareketsiz kalır? Tavşanlar karanlıkta güçlü ışıkların karşısında hareket edemediklerinde apışıp kalırlar, yaşadıkları şokun etkisiyle ne yapacaklarını bilemezler. Bu deyim, öngörülemez olaylarla karşılaşan kişilerin yaşadıkları şaşkınlığı ve şok halini anlatmak için kullanılır.
Tavsan kac tazi kovala?
Tavsan kac tazi kovala?“tavşan bana baksana, yakışmıyor bu sana” diye giden çok içli bir tekerlemesi olan oyun. ismi de aslında “tavşan kaç tazı tut”tur bunun, hem ölçü öyle gerektiriyor zaten değil mi caanım efendim. 2 etaplı bir oyundur, önce tavşanın kaçması beklenir, akabinde taz (bkz: taz) kovalanır.
Far görmüş tavşan ne demek?
bir nevi kontrpiyede kalmak.ne diyecek ne yapacak bir şey bulamamak.sadece öylece izler halde kalmak.Far görmüş tavşan gibi kalmak nedir?
şaşırıp kalmak, ne yapacağını bilememek, şok olmak anlamlarına gelir.Tavşan kaç Yakala?
Tavşan kaç Yakala?Bir halka oluşturulur ve çocuklar arasından sayışarak bir tavşan ve bir tazı seçilir. Seçilen tavşan ortaya geçer, tazı ise halkanın dışında kalır. Grup ortadaki tavşanın etrafında dönerek şarkı söylemeye başlar (‘Hendekte bir tavşan uyuyordu, uyuyordu.
Tavsana kaç tazıya tut?
Tavsana kaç tazıya tut?[1] İki tarafı, karşıt olan davalarında birbirlerine karşı kışkırtmak, ikili oynamak.
Tavşan sevimli bir hayvan olmakla beraber fizyolojik ve biyolojik yapısıyla da garip bir canlıdır. Şöyle ki, tavşanın kafası kedi kafasına, kulakları eşek kulağına, burnu fareye, bıyıkları kediye, arka ayakları köpek ayaklarına, ön ayakları kedi ayaklarına ve kuyruğu da domuz kuyruğuna benzemektedir.