Modoratör
Efsanevi Üye
Tavuk hangi ortamda yetişir?
Ülkemizde kümes hayvancılığı en çok Ege bölgesinde yapılmaktadır. Özellikle de Manisa da 40 milyondan fazla kümes hayvanı bulunur. İzmir tarım ve sanayi şehri olduğundan tavuk çiftliklerinin en çok bulunduğu yerlerden birisidir.
Et tavuğu üretimi nasıl yapılır?
Yapılan kontroller sonrasında her sürüye, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlık sertifikası verilir. Bu sürüler, 22-24 hafta sonunda etlik piliç amaçlı kuluçkalık yumurta vermeye başlar. Bu yumurtalardan, 21 günlük kuluçka süresi sonunda etlik piliç civcivleri elde edilir.
Ataks tavuk hangi renk yumurtlar?
Ataks tavuk hangi renk yumurtlar?
Ataks tavuk yumurtası hangi renk olur? Ataks tavukların yumurta rengi, tavuğumuzun genetik yapısına bağlı olarak kahverengi tonlarında değişkenlik gösterebileceği gibi beyaz tonlarına doğru da inebilir.
Tavuk nerede yetişir?
Marmara ve İç Anadolu Bölgesi de kümes ve küçükbaş hayvancılığının en geliştiği bölgeler arasındadır. Marmara Bölgesinde nüfusun yoğun olması tavuk eti ve yumurta üretiminin artmasını sağlamıştır. En çok tavuk ve hindinin bulunduğu şehirler ise Tekirdağ ve Kırklareli'dir.
Tavuklar üşümesin diye ne yapılır?
Temizlik ve havalandırma Bu konuda her önlemi titizlikle almalısınız. Hava sıfırın altına düşmedikçe tavuklar soğuğa iyi dayanır. Üşümesinler diye kümeslere sıkı sıkı kapatırsanız kısa sürede çeşit çeşit hastalıklar türer. Kümes her zaman iyi havalandırılıyor olmalı.
Et tavuğu kaç günde büyür?
Et tavuğu kaç günde büyür?
Döllenmiş yumurtalar kuluçkahanelerde 21 gün hijyenik ortamlarda kuluçkaya yatırılıyor. 21 gün sonra civcivler çıkıyor. Üretici firmalar olarak işletmecilere yemleri, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi desteği sağlıyoruz. 40-45 gün içinde de piliçler 2 kiloya ulaşıyor ve hemen kesimhaneye yollanıyor.
Et tavuğu nasıl beslenir?
Otçul bir hayvan olan tavuk, ottan yeterli besini alamaz ve bunun için ayrıca tahılla da beslenirler. Tavuk yeminin %50'den fazlasını arpa, buğday, mısır gibi dane yemler, geri kalan kısmını ise soya küspesi, pamuk tohumu küspesi, yonca unu, balık unu, et-kemik unları gibi proteinli besin maddeleri oluşturur.