S
SoruCevap
Guest
Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo but ve göğüs karışımı tavuk kıyması
Yarım demet yeşil soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı köri
1,5 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
İsteğe bağlı maydanoz
Kızartma için;
Sıvıyağ
Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk kıymasını ve öteki tüm gereçleri yoğurabilceğimiz bi kaba alalım.
Galeta ununu kıymanın yağ oranına nazaran arttırabilirsiniz.
Yoğurdumuz harcımıza form verip dolapta en az yarım saat dinlendirelim.
Daha sonra kızgın yağda önlü gerili pişirelim.
Tavuk kıyması çabuk piştiğinden daima alt üst yaparsak içi daha hoş pişer. Şimdiden denicek arkadaşlara afiyet olsun
Tavuk Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo but ve göğüs karışımı tavuk kıyması
Yarım demet yeşil soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı köri
1,5 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
İsteğe bağlı maydanoz
Kızartma için;
Sıvıyağ
Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk kıymasını ve öteki tüm gereçleri yoğurabilceğimiz bi kaba alalım.
Galeta ununu kıymanın yağ oranına nazaran arttırabilirsiniz.
Yoğurdumuz harcımıza form verip dolapta en az yarım saat dinlendirelim.
Daha sonra kızgın yağda önlü gerili pişirelim.
Tavuk kıyması çabuk piştiğinden daima alt üst yaparsak içi daha hoş pişer. Şimdiden denicek arkadaşlara afiyet olsun
Tavuk Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı