Tavuk Soteli Çanak Patates

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Pazılı Peynirli El Açması Börek Tarifi (Videolu)

S

Geleneksel Turk Yemekleri

<
S

SoruCevap

Tavuk Soteli Çanak Patates Tanımı İçin Malzemeler
3 tane patates
Sos için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
İç harç için;
1 soğan
1 modül tavuk göğsü
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 domates
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Beşamel sos için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Üzerine;
Kaşar

Tavuk Soteli Çanak Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soyulan patatesler ortadan ikiye ayrılır, orta kısımları çay kaşığı ile oyulur.
Sos gereçleri karıştırılıp, patatesin her yerine sürülüp patatesler borcam dizip, 200 derece evvelce ısınmış fırında kızartıyoruz.
Bu ortada soğanları, biberleri, tavuğu, domatesleri, sarımsağı sırası ile doğrayıp, tek tek kavuruyoruz.
Kavrulan iç harcın üzerine salça ve baharatlarda eklenip, kavurup, altını kapatıyoruz.
Fırından aldığımız patateslerin içini harç ile dolduruyoruz.
Bir tavaya tereyağı ile un alınıp kavrulur, kavrulan unun üzerine süt eklenip karıştırılıp kaynayıncaya kadar pişirilir.
Pişen beşamel sosa tuz ve karabiber eklenip patateslerin üzerine eklenir, kaşarları da ekleyip, fırına veriyoruz.
Kaşarlar kızardığında yemeğiniz hazır olmuş demektir. Afiyet olsun.
Tavuk Soteli Çanak Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Pazılı Peynirli El Açması Börek Tarifi (Videolu)

S

Geleneksel Turk Yemekleri

Geri
Üst Alt