Son Konular

Tavuk Soteli Patates Topları

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
Renkli paprika
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak domates sosu
1 bardak su
Tuz, karabiber, kekik
Patates topları:
5-6 adet patates
Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, muskat
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak geniş bir tavaya sıvı yağ ek edelim. Kuşbaşı doğranmış etimizi ısınan tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Rengi dönen eti tavadan alalım.
Hemen akabinde doğranmış soğan, paprika ve sarımsağı tavaya ek edip tereyağ ile 5 dakika pişirelim.
Domates sosu, baharat ve suyunu tavamıza ekleyelim.
Son olarak etlerimizi de içine alarak 5 dakika daha pişirelim.
Pişen sotemizi fırın kabına yayalım.
Daha evvel haşladığımız patatesleri uygun bir kabta sıcakken soyup ezelim. Tuz ve karabiber ek edip elimizle yuvarlayıp etin üzerine dizelim.
Beşamel sosu için küçük bir tavda eriyen tereyağına unu ek edelim. Unun rengi hafif dönünce sütü yavaş yavaş ekleyerek devamlı karıştıralım. Tuz,karabiberini ve muskat ekleyelim.
Kaynayan sosu patateslerimizin üzerine gezdirelim.
Patateslerin üzerini büsbütün kapattıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası

S

Evde Çıtır Tavuk Yapımı – Galeta Unlu Soslu Çıtır Tavuk (Videolu)

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler ️Tavuk harcı için; 600 gram tavuk göğsü 1 adet soğan 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı 1 adet kapya biber 3-4 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı bezelye Yarım tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
10 Dakikada Hazırla At Fırına Fırında Tavuk Patates Tanımı İçin Malzemeler 1-1,5 kg tavuk baget 3 adet orta uzunluk patates 2 adet yeşil biber 8-9 adet çeri domates 1-2 diş sarımsak Sosu için; 1,5 su bardağı sıcak su Yarım yemek kaşığı tereyağ ( 3 yemek kaşığı zeytinyağ/sıvı yağ da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Enfes Rosto Köfte Tanımı İçin Gereçler Köfte için: 500gr dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet rendelenmiş soğan 1 çay bardağı galeta unu 2 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı su Sosu için: 2 yemek kaşığı domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
theking
T
S
  • Soru Soru
Fırında Patatesli Baget Tanımı İçin Gereçler 1 kg tavuk baget yahut ikiye kesilmiş but 2-3 tane patates 2 tane yeşil biber 5-6 tane çeri domates yahut 2 tane domates Sosu için: 1 çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı salça 3 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı tuz Karabiber Pulbiber Kekik 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3 yarım parça tavuk göğüs eti Marine için; 1 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 küçük rendelenmiş soğan Patates kızartması için; 4-5 adet patates Sıvı yağ Tuz Yoğurt sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.594
  2. Mesajlar

    1. 1.679.658
  3. Kullanıcılar

    1. 31.840
  4. Son üye

Geri
Üst Alt