Tavuk Strombol

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Fırında Tavuk Baget

T

Acı Soslu Patates

<
T

theking

Tavuk Strombol Tanımı İçin Malzemeler

Pizza hamuru (Bu hamurdan 2 adet çıkıyor)
1 1/2 (yarım) kap ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 1/4 (çeyrek) kap un
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı maya
İç materyal;
500 gram kemiksiz tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Acı sos
Mozzarella peyniri (Rendelenmiş)

Tavuk Strombol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel pizza hamuru materyallerini derin bir kapta karıştırıp, mayalanmaya bırakalım.
Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp, tavaya alalım. Kızartmadan pişirelim tuz ve karabiber ekleyelim.
Pişince damak zevkinize nazaran acı sos ekleyin. Ocağı kapatın.
Pizza hamurunu ikiye bölün. Unladığınız tezgahta oval biçiminde açın. Ortasına uzunlamasına tavuğu yayın.
Üzerine rendelenmiş mozzarella peyniri serpiştirin. Hamuru yanlardan tavukların üzerine hakikat kapatın. Üzerine bıçakla çizik atın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Tavuk Strombol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Fırında Tavuk Baget

T

Acı Soslu Patates

Geri
Üst Alt