T
theking
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Materyaller
3.5 su bardağı et suyu
1 tane incik
2 bardak su
1 ağaç kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzerine;
Tereyağı
Nane
Çorbaya sıkmak için;
Limon
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak inciğimizi haşlıyoruz.
Sonra tenceye sıvı yağı döküp, unu ekleyelim .
Güzelce kavurduktan sonra didiklenmiş eti koyup biraz daha kavuruyoruz.
Akabinde soğuk et suyunu ve 2 bardak suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra tel şehriyesini atıp ocağın altını kısıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
Altını kapatıp üzerine tereyağı yakıyoruz.
Afiyet bal şeker olsun
Not; İsteğe bağlı limon sıkarak ta yiyebilirsiniz çok hoş oluyor
Dışarıda yenen çorbaları sollayacak bir tanım
3.5 su bardağı et suyu
1 tane incik
2 bardak su
1 ağaç kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzerine;
Tereyağı
Nane
Çorbaya sıkmak için;
Limon
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak inciğimizi haşlıyoruz.
Sonra tenceye sıvı yağı döküp, unu ekleyelim .
Güzelce kavurduktan sonra didiklenmiş eti koyup biraz daha kavuruyoruz.
Akabinde soğuk et suyunu ve 2 bardak suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra tel şehriyesini atıp ocağın altını kısıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
Altını kapatıp üzerine tereyağı yakıyoruz.
Afiyet bal şeker olsun
Not; İsteğe bağlı limon sıkarak ta yiyebilirsiniz çok hoş oluyor
Dışarıda yenen çorbaları sollayacak bir tanım