Son Konular

Tavuklu Çökertme Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
3-4 patates
Marine için
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 er çay kaşığı karabiber kekik
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Yoğurt sos için
1 büyük kase yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
Salçalı sos için
1 yemek kaşığı salça
Kekik
Yağ
Yarım çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk göğsü julyen formunda doğranır. Daha sonra marine gereçleri bir kaba alınarak karıştırılır ve tavuklar içine atılır.
Biraz yoğurduktan sonra buzdolabında 1- 2 saat kadar dinlendirilir. Patatesler ince uzun biçimde doğranıp kızartılır. Dinlenen tavuklar bir tavaya alınarak az yağda pişirilir.
Salçalı sos başka bir tavada evvel salça yağda kavrulduktan sonra yarım çay bardağı suyla açılır. Yoğurt sosuda hazırlandıktan sonra birinci alarak kızarmış patatesler tabağa alınır ve daha sonra üzerine yoğurt sos akabinde salçalı sos dökülür.
Son alarak tavuklar en üst kata dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun .
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Portakal Soslu Muhallebi

S

Zeytinyağlı Taze Bakla

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3 yarım parça tavuk göğüs eti Marine için; 1 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 küçük rendelenmiş soğan Patates kızartması için; 4-5 adet patates Sıvı yağ Tuz Yoğurt sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk göğsü (400 gram kadar) Sosu için; Yarım çay bardağı süt Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı pul biber 1,5 çay kaşığı dağ kekiği 1 tatlı kaşığı tuz (silme) 4-5 tane patates 1 kase yoğurt 1-2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler 300 gram tavuk göğsü 1 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 kaşık sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yufka Beşamel sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü Yarım su bardağı sıvı yağ 1 âdet soğan 1 adet sivri biber 1 adet kırmızı biber 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz 4 adet orta uzunluk patates Kızarmak için bol sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
theking
T
T
  • Soru Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo patates 1 tavuk göğsü 1 kase yoğurt Sosu için; 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça Tuz karabiber pul biber kekik Kızartma için sıvı yağ Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri kibrit çöpü boyutunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.242
  2. Mesajlar

    1. 1.678.970
  3. Kullanıcılar

    1. 31.791
  4. Son üye

Geri
Üst Alt