Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Bulgur Pilavı

T

Tas Kebabı

<
T

theking

Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 kesim tavuk göğüs
2 adet rendelenmiş havuç
1 adet orta uzunluk rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı arpa şehriye
Tereyağ
Sıvı yağ
Tuz ,kara biber, pul biber
Yarım limon suyu
Üzeri için
İnce doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı un

Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuğu haşlayalım ve didikleyelim tencereye yağları koyup soğan sarımsak kavuralım.
Üzerine rendelenmiş havucu koyup kavuralım.
Daha sonra unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Şehriyeyi ek edelim kıvama nazaran suyunu ayarlayalım ve didiklenmiş olan tavuğu ek edip baharatlarını da koyup pişmeye bırakalım.
En son maydanozu ek edip birtaşım daha kaynatıp altını kapatalım. Afiyet olsun.
Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Bulgur Pilavı

T

Tas Kebabı

Geri
Üst Alt