- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.256
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.056
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Taze bezelye kaç lira?

Araka kilosu ne kadar?
Tarlada kilosu 10 liradan alıcı bulunan arakanın hasadının erken olması çiftçileri hem sevindirdi, hem de şaşırttı. 6 dönüm ekili alanda hasat yapan Zeliha Sevler, havaların sıcak gitmesinden dolayı erken hasat yaptıklarını söyledi.
Araka ne kadar?
Bir dekar alandan iyi bakımlarda 1.5-3 ton taze araka bezelye, 400-800 kg taze iç araka bezelye elde edilmektedir….Fiyat: 89,90 TL.
1 dönüm tarladan ne kadar bezelye çıkar?
Bir dekar alandan baklalı taze bezelye olarak 1500-2000 kg taze iç bezelye olarak ise 500-800 kg arasında ürün alınır.
Bezelye çiçek açtıktan sonra ne zaman meyve verir?
Açık yetiştiricilikte, ilkbaharda ekilen bezelyelerin 12-16 hafta sonra, sonbahar ekinlerinin ise 32 hafta sonra hasat edilmesi bekleniyor.
Bezelye bire kaç verir?
Bezelyede verim çeşidinin yer ve sırık oluşuna, baklada bulunan dane sayısı ve iriliğine, ekolojik şartlara bağlı olarak değişir. Bir dekar alandan baklalı taze bezelye olarak 1500-2000 kg taze iç bezelye olarak ise 500-800 kg arasında ürün alınır.
Yem bezelyesi kaç protein?
Yem bezelyesinin kuru ot protein oranı ortalama %20-22'dir. Danelik olarak hasat edildiğinde dekardan 150-300 kg tohum alınır. Yem bezelyesi ile beslerken fazla yedirilmemesine dikkat edilmelidir.
1 dönüme ne kadar bezelye ekilir?
Ortalama dekara 10-12 kg arasında tohum ekilir. Tohumların çimlenerek bitkilerin toprak yüzüne çıkıp gelişmeye başladığı ilk hafta içinde büyümeleri çok yavaştır.
Bezelye Haşlanmadan pişer mi?
Eğer ki bekletilirse bezelyeler kuruyup sertleşebilir. Söylediğimiz gibi bezelyelerin bekletilmeden pişirilmesi en doğrusudur; ancak hemen pişirmeniz mümkün değilse bezelyeleri bir gün soğuk suda bekleterek kurumalarını önleyebilir daha diri olmalarını sağlayabilirsiniz.
Taze bezelye kavurması nasıl yapılır?
Kuru soğanı ve sarımsağı doğrayıp tavaya alalım. Üzerine yağı ekleyip kavuralım.Kırmızı toz biber ve salçayı ekleyip karıştıralım. Süzülmüş bezelyeyi ekleyip kavuralım. Üzerine rendelenmiş domatesi ve baharatları ekleyip karıştıralım .