Taze kayisi kompostosu nasil yapilir?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Taze kayısı kompostosu nasıl yapılır?


Taze Kayısı Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısıları iyice yıkıyoruz.
- 6 su bardağı su ve şekeri koyup kaynatıyoruz .
- Daha sonra kayısıları ilave edip 5 dk kaynatıyoruz, kayısılar yumuşamamışsa 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Altını kapatıp çubuk tarçınları ve karanfili ekliyoruz.
- Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakıyoruz.

Kayısı Kaysefesi nasıl yapılır?


Kayısı Kaysefesi nasıl yapılır?
Kuru kayısılar suda 15 dakika bekletilir ve yıkanır. Tencereye alınır üzerine şeker ilave edilir. Şekerler eriyip kayısılar iyice yumuşak olana kadar pişirilir tereyağı ilave edilip erimesi sağlanır. 2-3 dakika daha pişirilir ve altı kapatılıp soğuyunca borcamda yada tabakta servis yapılır.

Taze kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır?


Taze kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır?
Kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır? Bir gece önceden şekerde bekletilen kayısılar şekerlenirken aynı zamanda yumuşarlar. Bu sebepten böyle sert kayısılarla yapılan reçellerde pişirme süresi genellikle kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 30 dakikadır.

Kayısı ile neler yapilabilir?


Kayısı Tarifleri
- Susamlı Kayısı Tatlısı
- Kayısı Hoşafı
- Kestaneli Bademli Kayısılı İç Pilav.
- Kayısı Keki.
- Kayısı Pare Tatlısı
- Kayısı Terrin.
- Kayısı Pare Tatlısı
- Kaymaklı Kayısı Jölesi.

Kışlık kayısı kompostosu nasıl yapılır?


Kışlık kayısı kompostosu nasıl yapılır?
Kayısı Kompostosu (Konserve) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısıyı güzelce yıkayın.
- Cam kavanozlara doldurun.
- Bu işlem tamamlandıktan sonra her kavanozun üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.
- Daha sonra kayısıların üzerini geçene kadar su ekleyin.
- Kavanozlarınızın kapağını sıkıca kapatın.

Kayısı hoşafı bağırsakları çalıştırır mı?


Kayısı hoşafı bağırsakları çalıştırır mı?
Kabızlığa iyi gelir ve bağırsak hareketlerinizin hızlanmasını sağlar. Kayısıdaki C vitamini içeriği kalbi serbest radikallerden korur.

Taze kayısı reçeli nasıl yapılır?


Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısıları yıkayıp ikiye bölün.
- Çekirdekleri fındık ya da ceviz kıracağı ile kırarak içlerini çıkartın.
- Kayısıları tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün.
- Çekirdekleri de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- 5-6 saat yada gece boyunca bu şekilde bekletin.

Kuru kayısı ile neler yapılabilir?


Kuru kayısı ile neler yapılabilir?
- Kuru Kayısılı Kuzu Yahni. Listemize ezber bozan bir seçenekle başlıyoruz; karşınızda, kuru kayısılı kuzu.
- Kuru Kayısılı Enerji Topları Kuru kayısının harika bir ara öğün olduğunu ve vücuda sağlıklı bir enerji.
- Kuru Kayısılı Köfte.
- Kuru Kayısılı ve Ayvalı Pilav.
- Kuru Kayısılı Tavuk.

Kayısıya hangi baharat yakışır?


Kayısıya hangi baharat yakışır?
O bir klasik: Tarçın Meyvelerle genellikle çok iyi giden tarçın lezzeti, klasik reçel baharatlarından da bir tanesi. Şeftali ve kayısı başta olmak üzere tarçın erik, üzüm, kızılcık ve domates reçellerine de girebiliyor.

Kış için kayısı nasıl saklanır?


Kayısı buzdolabında nasıl saklanır?
- Kayısılar olgunlaşana kadar oda ısısında bekletin.
- Koroplast Kilitli Poşetin ağzını kapatıp, buzdolabına yerleştirin.
- Kayısıları kesip, çekirdeklerini çıkarın ve Koroplast Pişirme Kağıdı serili bir tepsiye yerleştirin.
- Donana kadar derin dondurucuda bekletin.

Kuru kayısı kavanozda nasıl saklanır?


Kuru kayısı kavanozda nasıl saklanır?
Ağzı kapalı hava almayan bir kapta kuru kayısılar güvenle muhafaza edilebilir. Dikkat edilmesi gereken, kuru kayısıların buzdolabı içindeki nemden etkilenmeyecek şekilde muhafaza edilmesidir. Kuru kayısının bozulmaması için ayrıca bir koruyucuya gerek yoktur.

Kuru kayısı hoşafı bağırsakları çalıştırır mı?


Kuru kayısı hoşafı bağırsakları çalıştırır mı?

Hoşaf bağırsakları çalıştırır mı?


Hoşafın en önemli faydalarından biri ise sindirim sistemine yardımcı olmasıdır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında özellikle kabızlık gibi rahatsızlıkların azaltılması konusunda tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Hoşafın idrar yolu enfeksiyonlarına karşı tüketilmesi önerilen yiyeceklerden biri olduğu da bilinmektedir.

Kayısı reçeli nasıl yapılır püf noktaları?


Kayısı reçeli nasıl yapılır püf noktaları?
Kayısınız ekşi ve sertse bu miktarı biraz daha arttırarak reçelinizi yapabilirsiniz. Buradaki en mühim püf nokta kayısıları en az bir gece şekerle dinlendirmek. Bu sayede şeker eriyip kayısılarla beraber sulu bir hale gelecektir. Ekstra su ilavesi olmadan pişirmenizi sağlar.
 
Taze kayısı kompostosu yapımı oldukça pratik ve lezzetli bir tariftir. İşte adım adım taze kayısı kompostosu tarifi:

Malzemeler:
- 1 kg taze kayısı
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 adet çubuk tarçın
- 4-5 adet karanfil

Yapılışı:
1. Taze kayısıları iyice yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın.
2. Bir tencerede suyu ve şekeri kaynatın, şeker eriyene kadar karıştırın.
3. Kayısıları kaynar suya ilave edin ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Eğer kayısılar yumuşamamışsa 5 dakika daha kaynatabilirsiniz.
4. Altını kapatın ve çubuk tarçın ile karanfili ekleyin. Karıştırın ve ağzı kapalı şekilde soğumaya bırakın.
5. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

İşte bu kadar! Taze kayısı kompostosu hazır. Afiyet olsun!

Eğer başka tarifler de merak ediyorsanız, kayısı ile yapılabilecek çeşitli tatlı ve yemek tariflerinden oluşan bir liste paylaşabilirim.
 

Volvo da drive ne demek?

Volkswagen de econ ne demek?

  1. Konular

    1. 1.282.340
  2. Mesajlar

    1. 1.682.397
  3. Kullanıcılar

    1. 32.046
  4. Son üye

Geri
Üst Alt