Modoratör
Yeni Üye
Taze sarımsak sapı kullanılır mı?
Genellikle kök kısmı olan sarımsak dişleri biliniyor olsa da tıpkı soğanda olduğu gibi toprak üstünde kalan yeşil sap kısımları da tüketime uygundur.
Sarımsak yeşil sapı ne işe yarar?
Yeşil Sarımsağın Besin Değeri Alisin enziminden dönüştürülen alisin vücudu çeşitli şekillerde etkileyen güçlü bir antioksidandır. Sarımsak ayrıca, sap başına sadece 5 kaloriden düşük bir kalori sunar ve vücuda fayda sağlayan diğer sülfürik bileşikler ve organik asitler sağlar.
Taze sarımsak yemeği nasıl yapılır?
Taze sarımsak yemeği nasıl yapılır?
Taze Sarımsak Yemeği Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını ekleyin. İri doğradığınız taze sarımsağı, jülyen doğradığınız biberleri, tuz, şeker ve pirinci de ilave ederek hafif kavurun.
- Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Çiğ sarımsak yutmak zararlı mı?
Çiğ sarımsak yutmak zararlı mı?
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Içi yeşil sarımsak yenir mi?
Filizlenmiş sarımsakları sakın çöpe atmayın! Filizlenmiş sarımsak genel olarak ev hanımlarının hepsinin gördüğü bir şeydir. Tam sarımsağa ihtiyacınız olduğu anda bir bakarsınız ki sarımsak tekrar yeşillenmiş. Tabii siz bunun zararlı olduğunu düşünerek genellikle çöpe atarsınız.
Taze sarımsak kavurması nasıl yapılır?
»Taze sarımsağı verevlemesine kesin. » İnce doğradığınız yeşil soğanlar ile beraber sızma zeytinyağında az tuz ile rengi değişene ve pişene kadar kavurun. » Bu haliyle de ya da yumurta kırarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sarımsak Aşı nasıl yapılır?
Sarımsak Aşı nasıl yapılır?
Tencereye kuşbaşı et koyularak kendi suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz ve 4-5 su bardağı su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Pişen etin içine önceden haşlanmış olan nohut ilave edilir. Hafif iri ve çapraz şekilde doğranmış taze sarımsak, et ve nohuda ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kaynatılır.