TED Talks nasil yapilir?

4587 sayili Is Kanunu nedir?

Select into ne demek?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

TED Talks nasil yapilir?

Nasıl TED Konuşmacısı Gibi Konuşulur?
- İçinizdeki Ustayı Çıkarın.
- Hikaye Anlatma Sanatında Ustalaşın.
- Sohbet Edin.
- Bana Yeni Bir Şey Öğretin.
- Ağızları Açık Bırakan Anlar Yaratın.
- Neşelenin.
- 18 Dakika Kuralına Bağlı Kalın.
- Çoklu Duyusal Deneyimlerle Zihinsel Bir Resim Boyayın.

TED uygulaması nasıl kullanılır?

Herhangi bir konuşmayı izlemek istediğinizde ilk olarak o konuşmanın üzerine dokunuyorsunuz ve hem videoyla ilgili hem de konuşmacı hakkında bir ön bilgi karşınıza çıkıyor. Uygulamada sağda okla gösterdiğimiz simgeye dokunduğunuzda bu konuşmayı listenize ekleyebiliyorsunuz.

TED Talks a nasıl katılınır?

Kendinizi konuşmacı adayı olarak sunmak istiyorsanız buradan başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuzda kendiniz hakkında kısaca bilgi verip ne hakkında konuşmayı düşündüğünüzü anlatmanız gerekir. Bir de neden bu konuşmayı TEDxReset sahnesinde yapmanız gerektiğini düşündüğünüzü açıklamanızı bekliyoruz.

TED anlamı nedir?

TED anlamı nedir?
Türk Eğitim Derneği (kısaca TED), 1928 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Atatürk'ün öncülüğü ile kurulmuş bir dernektir. İlk genel başkanı İsmet İnönü'dür. Şu anda Genel Başkanlığını 2003 yılından beri Sinan Selçuk Pehlivanoğlu sürdürmektedir.

Tedx kim düzenliyor?

Tedx kim düzenliyor?
TED, kâr amacı gütmeyen özel Sapling Vakfı'nın sahip olduğu, "Yaymaya Değer Fikirler"i yaymak amacı ile kurulmuş küresel konferanslar serisidir. TED başlangıçta 1984 yılında bir kereye mahsus bir etkinlik olarak düzenlenmiş fakat 1990'dan itibaren Monterey, Kaliforniya'da yılda bir kez düzenlenmeye devam edilmiştir.

Tedx Youth Nedir?

TEDxYouth Nedir? TEDxYouth, TED'in 18 yaş altı öğrenciler için önerdiği lisans türüdür. Bu lisans, diğer lisans türlerine göre daha fazla yaratıcılık içerir. Bir TEDxYouth etkinliği, diğer TED etkinlikleriyle aynı formattadır ve aynı kurallara uymakla yükümlüdür.

Tedx i kim kurdu?

TED (konferans)
Türü | LLC
Hizmet alanı | Dünya çapında
Girişimci(ler) | Richard Saul Wurman ve Harry Marks
Mülkiyet | Sapling Foundation
Slogan(lar) | Yaymaya Değer Fikirler

Tedx ne demek ekşi sözlük?

ted'in dünya çapındaki daha ufak insiyatiflere kendi ufak ted etkinliklerini düzenleme imkanı sunan sisteminin adı. ted ile aynı mantıkta işleyecek olan bu konferanslarda temel olarak, tedin sloganı olan "paylaşılmaya değer fikirler" * tartışılacak.

TED lisede ne anlama gelir?

TED lisede ne anlama gelir?
Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Ankara'da ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren bir vakıf okuludur.

TED Talks'ı nasıl yapabileceğinize dair verdiğiniz ipuçları oldukça değerli. Bir TED Konuşmacısı gibi konuşmak için içsel gücünüzü ortaya çıkarmak oldukça önemli bir adımdır. Hikaye anlatma becerilerinizi geliştirmek ise dinleyicilerinizi etkilemenin en etkili yollarından biridir. Ayrıca, konuşmanız sırasında dinleyicilerle etkileşimde bulunmak ve onlara yeni bir şeyler öğretmeye çalışmak da konuşmanızı daha etkili kılabilir. Aynı zamanda, konuşmanızda ağızları açık bırakan anlar yaratmak ve neşeli bir atmosfer oluşturmak dinleyicilerin ilgisini canlı tutabilir. 18 dakika kuralına uymak da konunuzu net ve kısa bir şekilde sunmanıza yardımcı olabilir.

TEDx etkinliklerine katılmak isteyenlerin ise başvurularını yaparak kendilerini ve konuşmayı yapmayı düşündükleri konuyu anlatmaları gerekmektedir. Ayrıca neden o konuşmayı TEDxReset sahnesinde yapmaları gerektiğini de açıklamaları istenir. TED konuşmalarında izleyicileri etkileyebilmek için içeriklerin yaratıcı ve düşündürücü olması oldukça önemlidir.

TED kelimesinin anlamı olarak Türk Eğitim Derneği (TED) hakkında bilgilendirme yapmışsınız. TEDx ise kâr amacı gütmeyen özel Sapling Vakfı'nın sahip olduğu, "Yaymaya Değer Fikirler"i yaymak amacıyla kurulmuş olan küresel konferanslar serisidir. TEDxYouth ise 18 yaş altı öğrenciler için önerilen bir lisans türüdür ve diğer TED etkinlikleriyle aynı formatta ve kurallarda gerçekleşir.

TEDx etkinliklerini düzenleyen ise Richard Saul Wurman ve Harry Marks tarafından kurulan Sapling Foundation'dır. TED lisede ise Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji olarak tanımlanmaktadır ve Ankara'da ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren bir vakıf okuludur. TEDx hakkında Ekşi Sözlük'te yapılan tanımlama ise TED'in dünya çapındaki daha ufak inisiyatiflere kendi ufak TED etkinliklerini düzenleme imkanı sunan sisteminin adı olduğunu belirtmektedir. Bu konferanslarda, TED'in "paylaşılmaya değer fikirler" sloganı doğrultusunda tartışmalar yapılmaktadır.

4587 sayili Is Kanunu nedir?

Select into ne demek?

1. Konular

1. 1.284.283
  2. Mesajlar

1. 1.686.433
  3. Kullanıcılar

1. 32.709
  4. Son üye

Geri
Üst Alt