Modoratör
Yeni Üye
Tedarik Zincirinde Risk Yönetimi Nedir?
Başka bir tanımla tedarik zinciri risk yönetimi, tedarik zinciri süresince karlılık ve devamlılık sağlayacak şekilde, tedarik zinciri üyeleriyle iş birliği ve eşgüdüm yoluyla risklerin yönetilmesidir (Blos vd., 2009: 247).
Alım kararlarının verilmesinde ürün teslimatının nasıl nerede ve ne zaman?
❖Alım kararlarının verilmesinde ürün teslimatının nasıl, nerede ve ne zaman yapılacağına ilişkin ayrıntılı belgelerin ve talimatların hazırlanması oldukça önemlidir. ❖Örneğin pek çok perakendeci, tedarikçilerine ürün teslimatı için merkezi dağıtım depoları ya da doğrudan mağazaya teslimat talimatı verir.
Tedarik zinciri riskleri işletmenin performansını nasıl etkiler?
Tedarik zinciri riskleri işletmenin performansını nasıl etkiler?
Tedarikçi riski entelektüel (düşünsel, fikri) gecikmeler, aksamalar, yanlış tahminler, sistem arızaları, işletme içi aksaklıklar, satın alma hataları, stok sorunları ve kapasite sorunlarını içermektedir (Jung vd., 2010).
Işletmelerin satın alma süreçleri nelerdir?
Işletmelerin satın alma süreçleri nelerdir?
İşletmelerin satın alma süreci basitçe aşağıdaki adımlardan oluşur:
- Ortaya çıkan ihtiyaç ile ilgili talep oluşturulması
- Oluşturulan taleplerin, yetkili kişi tarafından onaylanması
- Onaylanan talepler ile ilgili satın alma departmanı tarafından pazar araştırması yapılması
- Tedarikçilerden teklif istenmesi.
Lojistik risk kaynakları nelerdir?
Lojistik sektörünün başlıca riskleri Terörizm ve sabotaj, kargo güvenliği, kargo hasarları, üçüncü şahıslara verilen zararlar, hasar yönetimi, depolama ve elleçleme hasarları, araç güvenlikleri, hava şartları ve iklimsel problemler ise fiziki riskler olarak karşımıza çıkıyor.
Tedarik zinciri yönetim süreci nedir?
Tedarik Zinciri Yönetimi (İng: Supply Chain Management, SCM) müşteriye, doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde, doğru fiyata tüm tedarik zinciri için mümkün olan en düşük maliyetle ulaşmasını sağlayan malzeme, bilgi ve para akışının entegre yönetimidir.