Son Konular

Tedavi giderleri gider yazilir mi?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Tedavi giderleri gider yazılır mı?

Gelir Vergisi Kanunu'nun 40/2 nci maddesine göre, gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin hizmetli ve işçileri için yaptıkları tedavi ve ilaç masrafları işletme gideridir. Bu masraflar, usulüne uygun olarak belgelendirilmek şartıyla, doğrudan gider veya maliyet olarak kaydedilebilir, KDV'leri indirilir.

Eğitim giderleri vergiden düşülür mü?

Doğrusu, 'eğitim giderleri vergiden değil, verginin hesaplandığı toplam gelirden' düşülebilmektedir. Beyan edilen gelir türünün önemi olmayıp, yıllık gelir vergisi beyannamesi veren "gerçek kişiler"; "kendisi, eşi ve çocuklarına ait" eğitim harcamalarını, o yılın gelir vergisi beyannamesinden indirebileceklerdir.

İlaç giderleri gider yazılır mı?

İlaç giderleri gider yazılır mı?

Diş tedavisi gider yazılır mı?

Diş tedavisi gider yazılır mı?
Dişlerini yaptırdı. Bu masrafı gider olarak yazabilir miyiz? Gider olarak yazılmaz. Ancak Yıllık veya 3 aylık geçici vergi beyannamesinden GVK 89/2. maddede belirtilen şartlara göre indirim yapılır.

Sağlık harcamaları gelir vergisinden düşülür mü?

Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı sağlanmıştır. Bu listedeki harcamalardan beyannamelerde en sık görülen eğitim ve sağlık harcamaları indirimidir.

Okul servis ücreti gelir vergiden düşer mi?

Okul Servis Ücreti; Okul servis ücretinin, harcamanın Türkiye'de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, eğitim harcaması olarak indirilmesi kabul edilmektedir.

Eğitim giderlerin yüzde kaçı vergiden düşer?

Eğitim giderlerin yüzde kaçı vergiden düşer?
Gelir Vergisi Kanunu'nun 89/2 maddesine göre; gelir vergisi beyannamesi verenler toplamı, beyan ettikleri gelirin %10'unu aşmamak şartıyla, Türkiye'de yaptıkları ve tevsik ettikleri, kendilerine, eşlerine ve küçük çocuklarına ait eğitim ve sağlık giderlerini, beyan ettikleri gelirlerinden indirme hakkına sahiptirler.

Eğitim giderleri gider yazılır mi?

Eğitim giderleri gider yazılır mi?
Bu kapsamda eğitime gönderilen çalışanlara okul ücretleri yanında belli bir ücret ve harcırah ödemesi yapılabilir. Bütün bu ödemeler ücret niteliğindedir ve ücret olarak vergilendirildikten sonra Gelir Vergisi Kanunu'nun 40. maddesinin (1) numaralı bendi kapsamında ücret gideri olarak gider kaydedilebilir.

Tedavi giderleri, Gelir Vergisi Kanunu'nun 40/2 nci maddesine göre işletme gideri olarak kabul edilir. Bu masraflar, hizmetli ve işçilerin tedavi ve ilaç masrafları için yapılan harcamaları kapsar. Masrafların usulüne uygun olarak belgelendirilmesi şartıyla doğrudan gider veya maliyet olarak kaydedilebilir ve KDV'leri indirilebilir. Diğer yandan, eğitim giderleri vergiden düşülemez ancak verginin hesaplandığı toplam gelirden düşülebilir. Gerçek kişiler, kendileri, eşleri ve çocuklarına ait eğitim harcamalarını yıllık gelir vergisi beyannamesinden indirebilirler.

İlaç giderleri genellikle tedavi giderleri kapsamına girdiğinden tedavi giderleri gibi işletme gideri olarak kaydedilebilir. Diş tedavisi giderleri ise gider olarak yazılamaz, ancak GVK'nın 89/2. maddesinde belirtilen şartlara göre indirim yapılabilir. Sağlık harcamaları da Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. maddesinde belirtilen harcamalar arasında yer alır ve bu harcamalar beyanname üzerinden düşülebilir.

Okul servis ücreti, Türkiye'de yapılan harcamalar ve belgelerle tevsik edilmesi şartıyla eğitim harcaması olarak indirilebilir. Eğitim giderlerinin yüzde kaçının vergiden düşülebileceği ise Gelir Vergisi Kanunu'nun 89/2 maddesine göre belirlenir. Gelir vergisi beyannamesi verenler, beyan ettikleri gelirin %10'unu aşmamak şartıyla eğitim ve sağlık giderlerini belirli oranlarda indirebilirler.

Son olarak, eğitim giderleri genellikle ücret niteliğinde değerlendirilir ve Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili maddelerine göre ücret gideri olarak kaydedilebilir. Çalışanlara eğitim için yapılan harcamaların kaydedilebilmesi için belgelendirme ve vergi mevzuatına uygunluk önemlidir.

En uzun olimpik yuzme yarisi kac metredir?

Mukarnas ne demek anlami?

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.625
  3. Kullanıcılar

1. 31.771
  4. Son üye

Geri
Üst Alt