- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.172
- Meslek
- Webmaster
Tedavi hizmetleri veren kurumlar nelerdir?
Resmi kurum tabiplikleri, sağlık ocağı, verem savaş dispanseri, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi, sağlık merkezi, özel sağlık kuruluşları, poliklinikler veya tıp merkezleri birinci basamak sağlık kurumudur.
Hastaneler ne kadar sürede denetlenmektedir?
Hastaneler ne kadar sürede denetlenmektedir?
Denetim, şikayet, soruşturma ve Bakanlık merkez teşkilatının veya Müdürlüğün talebi üzerine yapılacak olağan dışı denetimler hariç olmak üzere en az üç ayda bir, her bir sağlık kuruluşu tarafından en az iki hastaya verilen hizmet yerinde denetlenir. Denetim sonucu bir rapor hazırlanarak Müdürlüğe sunulur.
Hastane yönetim Kurulu hangi üyelerden oluşur?
Hastane yönetim Kurulu hangi üyelerden oluşur?
Hastane yönetim ekibi başhekim başkanlığında, hemşirelik müdürü (başhemşire) ve hastane müdüründen oluşur.
3 basamak tedavi hizmetleri nelerdir?
Üçüncü basamak tedavi edici sağlık hizmeti kendi alanında uzmanlaşmış kişilerin bulunduğu ve ileri teknolojinin kullanıldığı hastanelerdir. Bu hastanelere örnek olarak, kanser hastaneleri, özel dal hastaneleri, sanatoryumlar ve ruh sağlığı hastaneleri gösterilebilir.
Hastaneleri kim denetliyor?
Hastaneleri kim denetliyor?
Geliyor! Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerin hizmet kalitelerini ansızın gerçekleştireceği denetimlerle kontrol edecek. Ruhsata esas denetimler ile seviyelendirme ve tescil denetimi dışındaki denetimler, önceden bildirilmeyecek.
Hizmet esas denetimi nedir?
Hizmet esas denetimi nedir?
Hizmete esas denetimde, özel saglık kurum ve kuruluslarının hizmet sunumlarının Bakanlık mevzuat ve duzenlemelerine uygunlugu degerlendirilecek. Seviyelendirme ve tescil denetimi ise özellikli birimlerin seviyelendirme ve tescil surecinde yerinde yapılacak.
Hastane üst yönetim organları nelerdir?
Üniversitelere göre farklılık göstermekle birlikte, bir üniversite hastane yönetim kurulu,
- Rektör veya Rektör Yardımcısı
- Hastaneler Genel Direktörü,
- Hastaneler Tıbbi Direktörü,
- Tıp fakültesi dekanı,
- Enstitüsü Müdürleri (Onkoloji vb),
- Hastane Başhekimi.
- Hastane başmüdürü (işletme müdürü)
Hastane Yönetim Kurulu ne iş yapar?
Hastane Yönetim Kurulu ne iş yapar?
Hastane yönetim kurulunun kararları doğrultusunda, mevcut kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygun olarak, hastane hizmetlerini yönetir. Hastanede görevli, eğitim, idari, sağlık, teknik olmak üzere tüm hastane personelinin yönetim, denetim ve genel gözetimini yapar.
Üçüncü basamak tedavi nedir?
Üçüncü basamak tedavi nedir?