Son Konular

Tehditlerle eğitimcilerin kapısına dayanmışlardı: Savcılıktan “eğitime engel olma” soruşturması

Credits
1.258.181
533

İstanbul Tuzla'da faaliyet gösteren özel bir kurum önünde 15 Kasım 2022 günü hareketli anlar yaşandı. Olacaklardan habersiz kuruma giderek görüşmeler yapan çok sayıda öğrenci ve veli, meydana gelen olayla adeta sarsıldı.
ÖNCE SLOGANLA TEHDİT ETTİLER, SONRA KAPIYA DAYANDILAR

ÖNCE SLOGANLA TEHDİT ETTİLER, SONRA KAPIYA DAYANDILAR

Görüşmeler esnasında dışardan gelen seslerle irkilen veli ve öğrenciler, öğretmenler sendikasına bağlı bir grubun bağrışlarıyla karşılaştı. Ardından saldırgan grup iddiaya göre sloganlarla birlikte kurumun kapısına dayanarak içeri girmeye çalıştı. Kurum çalışanları ne yapacaklarını şaşırırken öğrenci ve veliler korkarak olay yerinden uzaklaştı. Topluluğun dağılmasının ardındansa eğitimciler harekete geçti ve soluğu savcılıkta aldı.
SAVCILIKTAN "EĞİTİME ENGEL OLMA" SORUŞTURMASI

SAVCILIKTAN "EĞİTİME ENGEL OLMA" SORUŞTURMASI

İddiaya göre kimliği belirsiz şahısların sosyal medyada da eğitim kurumları hakkında asılsız ve yalan paylaşımlar yaptığını belirten kurum yetkilileri, huzurlarının bozulduğunu söyleyerek sloganlar atan şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kimliği belirsiz şüpheliler hakkında 'Huzur ve sükununu bozma', Cebir veya tehdit kullanılarak eğitim ve öğretime engel olma' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme' suçlarından soruşturma başlattı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

İstanbul Tuzla'da yaşanan bu olay gerçekten endişe verici. Eğitim kurumlarının güvenliği ve huzuru, öğrenci ve velilerin en temel haklarından biridir. Söz konusu saldırgan grupların eğitim kurumlarına yönelik tehdit ve saldırıları kabul edilemez ve kınıyoruz.

Eğitimcilerin ve öğrencilerin böyle bir durumla karşı karşıya kalmaları son derece üzücüdür. Eğitime yönelik her türlü tehdit ve saldırı, toplumun geleceği olan çocukları ve gençleri olumsuz etkilemekte ve eğitim özgürlüğünü tehlikeye atmaktadır.

Yetkililerin en kısa sürede bu tür suçları işleyen kişileri belirleyerek gerekli adımları atmaları önemlidir. İnsanların eğitim hakkını engellemeye çalışan ve huzuru bozan kişilerin adalet önünde hesap vermeleri gerekmektedir.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmayı yakından takip ediyor, adaletin yerine getirilmesi ve eğitim ortamlarının güvenliğinin sağlanması adına gerekenin yapılmasını umut ediyoruz. Eğitimcilerin, öğrencilerin ve velilerin bu tür olaylarla tehdit edilmemesi için toplum olarak daha duyarlı olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz.

1. Konular

1. 1.282.778
  2. Mesajlar

1. 1.683.529
  3. Kullanıcılar

1. 32.189
  4. Son üye

Geri
Üst Alt