Modoratör
Yeni Üye
Tek ders Sınavı dönemlik mi?
1) Tek ders sınavları güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra (2015-2016 akademik yılında bütünleme sınavlarından sonra) bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa açılır. 2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
Bir dönemde kaç sınav var?
"4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez."
Tek ders sınavında vize geçerli mi?
Tek ders sınavında vize geçerli mi?
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
Tek ders sınavı ne zaman olur 2022?
Tek ders sınavı ne zaman olur 2022?
ÖN LİSANS / LİSANS / LİSANSÜSTÜ 2021-2022 GÜZ YARIYILI AKADEMİK TAKVİMİ
27 Eylül- 1 Ekim 2021 | Ders Kayıtları
14-15 Şubat 2022 | Tek Ders Sınav Başvurusu
17 Şubat 2022 | Tek Ders Sınavı
19 Şubat 2022 | Tek Ders Sınav Sonuç Bildirimi Son Gün
Lise de kaç sınav var?
12. sınıflar, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci dönemine ilişkin sınavları tamamlandığı için, kapsam dışında tutulmuşlardır. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi her dersten tek sınav yapılarak tamamlanacaktır. İkinci dönem de ikinci sınavlar olmayacaktır.
Lise 1 dönem sınavları ne zaman?
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerini yürüten açık öğretim okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönem sınavları 4-5 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecek.
Tek ders sınavı zorunlu mu?
Tek ders sınavı zorunlu mu?
Bireyin üniversiteden mezun olması için geçmesi gerekene ders bir tane ve bu dersi geçemediği için mezun olamıyor ise tek ders sınavı olarak bilinmektedir. Özellikle öğrencinin başarısı 2. 00 olan dönem geçme notunun üstünde olsa dahi tek ders sınavına girmek zorundadır.
Tek ders sınavından kaç puan almak gerekir?
Tek ders sınavından kaç puan almak gerekir?
Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.