Son Konular

Tek ders sinavina giremedim ne yapmaliyim?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Tek ders sınavına giremedim ne yapmalıyım?

TEK DERS SINAV SÜRECİNİ BAŞLAT Hayır Evet Dekanlık/Öğrenci İşleri Dilekçeleri inceler ve Yönetim kuruluna sunar. Tek ders sınavına giremez. Öğrenci İşleri tek ders sınavı notlarını öğrenci bilgi sistemine işlerler. Tek dersten başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girmek için dilekçelerini Dekanlığa verirler.
Tek ders sınavından kalınca ne olur?
Tek ders sınavında başarılı olması halinde kalan f notlu dersi geçerek mezun olabilmektedir. Eğer öğrenci tüm derslerini geçtiği hale ortalaması 2. 00 ise bir dersten veya birkaç dersten tek ders sınavına girmesi gerekebilir.

Hiç alınmayan dersten tek ders sınavına girilir mı?

Yarıyıl içinde bir dersin devam şartını yerine getirmeyen öğrencilere, DVZ notu verilir. Bu öğrenciler, yarıyıl sonu ve tek/çift ders sınavına alınmazlar. Hiç alınmamış dersler için tek/çift ders sınav hakkı verilmez.
Devamsızlıktan kalınan dersten tek ders sınavına girilir mi?
Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan ders için Tek Ders sınav hakkı tanınmaz. Dersi ilk defa alıp "DZ" notu ile kalan öğrenci Tek Ders Sınavına giremez. (Fakat öğrenci dersi daha önceki dönemlerde almış ve "FF" veya "GR" notu ile başarısız olmuşsa Tek Ders Sınavına girebilir.)
1) Tek ders sınavları güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra (2015-2016 akademik yılında bütünleme sınavlarından sonra) bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa açılır. 2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
1 dersten kalırsak mezun olunur mu?
TEK DERS SINAVI NEDİR? Üniversitede not ortalaması 2.00 ve üzerinde olmasına rağmen sadece bir derste başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girerek mezun olma sansına sahiptirler.

Kaç dersten tek ders sınavına girilir?

GNO'su 2,00'ın altında olan öğrenciler şartlı başarılı oldukları derslerden de üç ders sınav hakkını kullanabilir. Bu sınavlarda başarısız oldukları ve/veya şartlı başardıkları ders sayısını teke indiren öğrenciler üç ders sınavını takip eden tek ders sınavına girebilirler.
Tek ders sınavına kaç kez girilebilir?
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır.

Bir dersten devamsızlıktan kalınca ne olur?

Devamsızlıktan kaldıysan sınava girmene gerek yok. Seneye alttan alırsın ancak derslerin çakışması çok olası. Devamsızlıktan kaldığın için alttan alsan bile devam zorunluluğu devam edecek. Fazla dersten kalırsan dönem dersleri+ alttan dersleri almaya kredin yetmez.
Devamsızlıktan kalınan bir ders yaz okulunda alınır mı?
Almadığınız ya da devamsızlıktan kaldığınız dersleri yaz okulunda alabilirsiniz. Yaz okulu sizlere kaldığınız dersleri alabilme veya düşük bulup yükseltmek istediğiniz ders notlarını yükseltebilmeniz için bir fırsattır. Üstelik yaz okulunda aldığınız ders notu düşükse sistemde yüksek olan eski notunuz kalır.

3 ders sinavi ne demek?

G5 masaji faydali mi?

1. Konular

1. 1.281.190
  2. Mesajlar

1. 1.678.891
  3. Kullanıcılar

1. 31.787
  4. Son üye

Geri
Üst Alt