Tek Hamurdan 3 Farklı Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Bakla (Kabaklı, Sirke Soslu)

T

Erişte Salatası

<
T

theking

Tek Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta akı
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Sucuk-peynir-labne-kaşar

Tek Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü, suyu ve sıvı yağımızı bir kaba koyup karıştıralım akabinde şekeri, tuzu,mayayıda koyulayım .
Bir hoş karıştırıp unumuzu denetimi bir halde koyalım. Yumuşak bir hamur olsun.
Hamurun üstünü bir bezle kapatıp bir saat mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp birazını latifeli poğaça için tepsiye dizelim.
Birazında peynirli yapalım.
Diğerlerinde sucuk ve kaşarı üstüne koyalım onlarıda tepsiye alalım.
Üstüne yumurta sarılarını sürelim.
Ben peynirli olanlara susam döktüm.
Poğaçalarımızı 200 derece ısıtılmış fırına koyalım, üstleri kızarana kadar pişirelim. Poğaçalarımız hazır afiyet olsun
Tek Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Bakla (Kabaklı, Sirke Soslu)

T

Erişte Salatası

Geri
Üst Alt