- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.607
- Meslek
- Webmaster
Tekrarlama nedir Türkçe?
tekrarlama ne demek? Tekrarlamak işi. Bir oyunu düzeltmek ereğiyle yeniden ele alarak çalışma, yeniden alma.
Yinelenen sözcük ne demek?
Yinelenen sözcük ne demek?
Yinelenen kelime ne demek? Bir sözcüğün zıt anlamlısını,eş anlamlısını vb. Tekrarlamaya "YİNELENMİŞ SÖZCÜK"denir.
Yineleme cümle nedir?
Tekrir (Yineleme): Sözün etkisi güçlendirmek için sözcük ya da söz grubunu yineleme sanatıdır. Örnekler: "Ey varlığı varı var eden var ! Yok yok sana yok demek ne düşvar."
Akıcılık nedir ve örnekleri?
Akıcılık nedir ve örnekleri?
Akıcılık, anlatımın pürüzsüz olması, hiçbir engele uğramadan akıp gitmesi demektir. Anlatımda akıcılığı, bir nehrin akıp gitmesiyle somutlaştırabiliriz. Nehrin akışı sırasında suyun karşısına çıkan taş, kaya gibi unsurlar suyun akışını nasıl engellerse anlatımda da anlatımın akışını engelleyen durumlar bulunur.
Akıcılık nedir edebiyat örnek?
Özellikleri, Örnekleri. Akıcılık: Her türlü yazılı ve sözlü anlatımda (şiir, hikâye, roman vs.) hecelerin, hecelerden oluşan kelimelerin, kelimelerden meydana gelen cümlelerin, ibarelerin söylenişte ya da okunuşta dil ve düşünce yönünden hiçbir engele rastlamadan sürdürülmesi; eş, Selaset, Selis.
Yinelemelerden yararlanılmıştır ne demek?
Yinelemelerden yararlanılmıştır ne demek?
Anlatımı güçlendirmek için bir sözü sık sık tekrar etmektir. Sözün etksini güçlendirmek amacıyla anlamın üzerinde yoğunlaştığı sözcük ya da söz öbeklerini arka arkaya yinelemektir. Sözün etkisi güçlendirmek için sözcük ya da söz grubunu yineleme sanatıdır.
Yineleme örnekleri nelerdir?
Tekrir – Yineleme Sanatı / Edebi Sanatlar
- ÖRN: Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi; Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır.
- ÖRN: Büyüksün ilahi büyüksün büyük, Büyüklük yanında kalır pek küçük.
- ÖRN: Beni bende demen,ben değilim, Bir ben vardır,bende benden öte.
- Karışık Örnekler: Ey varlığı varı var eden var!
Yineleme nedir paragraf örnek?
Yineleme nedir paragraf örnek?
Paragrafta kullanıldığı zaman aynı sözcüğün tekrarıyla yapılan ikilemeler yineleme sayılır. Ancak farklı sözcüklerin tekrarıyla yapılan ikilemeler yineleme değildir. – Çocuk koşa koşa buradan uzaklaştı. (Yineleme) – Bizi yalan yanlış sözlerle oyalıyor.
Açıklık nedir örnek cümleler?
Örnek: "Sis, bütün şehri kapsamıştı." cümlesinde "kapsamak" sözcüğüyle "kaplamak" sözcüğü birbirine karıştırılmış ve anlamca yanlış kullanılmış sözcükten dolayı cümlenin açıklığı bozulmuştur. "Sis, bütün sefiri kaplamıştı." dediğimizde açıklık sağlanmış olur. Anlatımda, gereksiz sözcüğün bulunmamasıdır.
Paragrafta yineleme ne demek örnek?
Paragrafta yineleme ne demek örnek?
Paragraf ya da cümle içerisinde, tekrar edilen ses benzerliklerine dayalı tüm yinelemeler, sessel yineleme olarak nitelendirilir. Şiirlerde yarım ve zengin kafiyelerin tamamı birer sessel yinelemedir. Bunun dışında düz yazılarda da anlatımı güçlendirmek için bu yinelemeler sıklıkla kullanılır.
Tekrir sanatı nedir ile ilgili örnekler?
Sözün etkisi güçlendirmek için sözcük ya da söz grubunu yineleme sanatıdır.
- ÖRN: Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi; Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır.
- ÖRN: Büyüksün ilahi büyüksün büyük, Büyüklük yanında kalır pek küçük.
- ÖRN: Beni bende demen,ben değilim, Bir ben vardır,bende benden öte.
- Karışık Örnekler: