Son Konular

''Tel Aviv Konserinde Şarkıcı Şiddete Maruz Kaldı, Sahnedeki İzleyiciler Şoke!''

Credits
1.230.245
tel-aviv-e-gotur-beni-sarkisini-soyleyen-sarkici-18782573_5961_amp.jpg

Umman'da düzenlenen bir müzik festivalinde yaşanan olay, Orta Doğu'da geniş yankı uyandırdı. Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) ünlü şarkıcı Ayda El-Menhali, konser esnasında seslendirdiği bir şarkıda "Haydi beni Tel Aviv'e götür" sözlerine yer vermesi sebebiyle sahneden zorla indirildi. Bu durum seyirciler arasında tepkilere neden olurken, sahne arkasında da gergin anlar yaşandı.

Şarkının sözlerinde geçen "Tel Aviv" ifadesi, bazı izleyiciler tarafından ve Ummanlı yetkililerce İsrail'e destek olarak yorumlandı. El-Menhali'nin bu sözleri tekrar etmesiyle birlikte güvenlik görevlileri hemen sahneye müdahale etti. Sosyal medyada dolaşan videolarda, sanatçının sahneden indirilirken fiziksel müdahaleye maruz kaldığı açıkça görülüyor.

Olaya tanık olanlar, El-Menhali'nin güvenlik görevlileri tarafından uyarılmasına rağmen şarkıya devam ettiğini ve sonrasında zorla sahneden çıkarıldığını belirtti. Olayın ardından sağlık ekipleri sahneye gelerek darp edilen şarkıcıya müdahale etti. El-Menhali'nin sağlık durumunun stabil olduğu ancak olayın onu derinden etkilediği belirtildi.

Umman Kültür ve Gençlik Bakanlığı, yaşanan olayla ilgili olarak, "Umman'daki etkinliklerde İsrail'i öven ya da destekleyen hiçbir ifadeye asla izin verilmeyeceğini" belirtti. Ayrıca konserin organizatörleri hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Ayda El-Menhali henüz bir açıklama yapmazken, sosyal medyada bazı kullanıcılar sanatçıya destek verdi. El-Menhali'nin kullanıcılar tarafından sadece şarkının sözleri içinde politik bir anlam taşımadan ifade edildiği şeklinde savunuldu ve uygulanan şiddetin aşırı olduğu vurgulandı.

Olaylar, Arap dünyasında sanatçının ifade özgürlüğü ile politik hassasiyetler arasındaki çizgiyi tekrar tartışmaya açtı. El-Menhali'nin Umman'daki diğer konserlerinin iptal edilip edilmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor.

Eğirdir'de Kebap Salonunda Çıkan Yangına Hızlı İtfaiye Müdahalesi

Uzmanlar: Sıcak Havada Güvenli Sürüş İçin Dikkat Edin!