- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.367
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.354
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Tel tel mantar turşusu nasıl yapılır?
Mantar Turşusu Nasıl Yapılır?
- Mantarları bol suda yıkayın.
- Temiz bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını aktarın.
- Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin.
- Salamurası için, kavanoza aktaracağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın.
- Tuzun erimesini sağlayın.
Kanlıca mantarından turşu nasıl kurulur?
Mantar Turşusu Nasıl Yapılır?
- Mantarları iyice yıkayın.
- Mantarları sudan çıkarıp soğuk suyla yıkayın ve soğuk su dolu bir kabın içine koyup tamamen soğumasını sağlayın.
- Kavanozun dibine sarımsaklardan birini ikiye bölüp atın.
- Mantarları avucunuzda hafifçe sıkarak fazla suyunu akıtın ve kavanoza yerleştirin.
Mantar turşusu olur mu?
Mantar turşusu olur mu?
Ayıklanıp bol suyla yıkanan mantarların küçükleri turşuluk için ayrılır. Bu ufak mantarlar kaynamış suda bir taşım kaynatılır ve hemen soğuk suya atılır, yani şoklanır. Bunu yapmamızın sebebi, bamya gibi uzamaması. Devamında suyu akması için kevgire alınır ve üstünden tuzu eklenir ve mantarın hepsine bu tuz yedirilir.
Kanlıca mantarı kaç dakikada pişer?
Kanlıca mantarı kaç dakikada pişer?
Yapılışı: Mantarları bol suda yıkayın, yıkadığınız mantarları küpler halinde doğayın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın, içine yarım limon suyunu sıkın, doğradığınız mantarları suya aytın ve 10 dakika kadar haşlayın.
Fındık mantarı tuzlaması nasıl yapılır?
Tuzlama tarifimiz şu şekilde ; Mantarlarımızı güzelcene yıkayıp temizliyoruz. Bir tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatmaya bırakıyoruz. Kaynayan ve bol buhar üreten tencerenin üzerine süzgecimizi yerleştirip süzgecin içini mantarla dolduruyoruz.Tencere kapağınıda tam kapatmadan örtüyoruz.
Mercan mantarı turşusu nasıl yapılır?
Tuzu, şekeri, limon tuzunu koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
Mantar tarator nasıl yapılır?
Mantar tarator nasıl yapılır?
Mantarları soyup saplarını da iyice temizleyip 5 dakika sıcak suda kaynatıyoruz. Soğuyana kadar suyla yıkıyoruz. Tuzla beraber sarımsakları dövüp yağ katıp iyice karıştırıyoruz, sirkeyi ekleyip 1 çay bardağı da su katıp karışımı mantara ekliyoruz. Buzdolabında soğuyana kadar bekletip meze olarak ikram edebiliriz artık.
Mantar turşusu ne kadar sürede olur?
Mantar turşusu ne kadar sürede olur?
İçine tuzu da ekleyin ve suyu bir kapta ısıtıp, tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanozun içine boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın. Mantar turşusu iki gün sonra yenmeye hazırdır.
Mantar derin dondurucuda nasıl saklanır?
Mantarlarını pişirdikten sonra da derin dondurucuda saklayabilirsin. Bu yöntemde mantarları az yağda soteledikten sonra kaplara ya da buzdolabı poşetlerine koyarak hızlıca dondurman gerekir. Bu şekilde saklarsan çiğ mantara göre çok daha uzun süre dayanırlar.
Konserve mantar nasıl pişer?
Orta boyda olanları ikiye bölerek limonlu suda 5-6 dakika haşlayın. Haşladığınız mantarları kavanozlara yerleştirin. Her kavanoza 2 çay kaşığı tuz ekleyip kavanozun üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine sıcak su ilave edin. Bıçağı mantarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın.
Kanlıca mantarı nasil pişirilir?
Kanlıca mantarı nasil pişirilir?
En çok tercih edilen yemeklerden biri kanlıca mantar sotesidir. Kanlıca mantarı doğrandıktan sonra soğan ve baharatlar ile sote yapılır. Ayrıca fırında da kanlıca mantarı pişirilebilir. Temizlenip ayıklanan kanlıca mantarı zeytinyağı ve baharatlar ile harmanlandıktan sonra fırında orta ateşte pişirilir.