Modoratör
Yeni Üye
TEMA Vakfı ne tür çalışmalar yapıyor?
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ya da kısaca TEMA, 11 Eylül 1992 tarihinde İstanbul'da kurulmuş olan çevreci bir vakıftır. Erozyon ile mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması temel amaçlarındandır.
TEMA Vakfı ne demek?
TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı
Temanın çalışmaları diğer canlı türlerini nasıl etkiler?
Temanın çalışmaları diğer canlı türlerini nasıl etkiler?
Cevap: Temanın çalışmaları olmasa veya azalsa birçok mikroorganizma, mantar, bitki ve hayvan türü yok olacaktır. Bu mikro çeşitliliğin azalması ekosistem döngüsüne zarar verecek ve biz insanların temiz suya ulaşmasına dahi olumsuz etki yapacaktır.
TEMA vakfının görevleri nelerdir maddeler halinde?
TEMA vakfının görevleri nelerdir maddeler halinde?
TEMA vakfının amacı topraktan geleni yine kirletmeden tekrar toprağa kazandırmaktır. Yani barış üzerine topraklarımızı verimli bir şekilde kullanmak, toprak altı ve üsttü canlı ve cansız varlıkları koruyarak doğal dengeyi ayakta tutmaktır.
TEMA'nın çalışmaları insanın yaşamını hangi alanlarda etkiler?
Tema logosu neyi ifade eder?
TEMA Vakfı logosunun tasarımı için 1994 yılında bir yarışma açılır. Yarışmaya katılanlar arasında en çok beğenilen, grafik sanatçısı Sadık Karamustafa tarafından tasarlanan logo olur. Logodaki "E" harfi hem şekil hem de renk itibarıyla erozyonu temsil eder.
Tema ne demek?
Tema ne demek?
Tem olarak da bilinen tema, bir yazı ya da sanat eserinde yer alan temel düşünce ve duyguları taşıyan kavram olarak bilinir. Ana düşünce ve konu ile benzerlik taşımasından dolayı sık sık karıştırılan bir durumdur.
Tema'nın çalışmaları insan yaşamını hangi alanlarda etkiler?
Tema'nın çalışmaları insan yaşamını hangi alanlarda etkiler?
Minik tema nedir?
Minik TEMA Eğitim Programı okul öncesi eğitim çağındaki çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile tasarlanmıştır. 2010 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata …
TEMA Vakfının özellikleri nelerdir maddeler halinde?
TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etme, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir yaşam amacıyla çalışmaktadır. Türkiye'nin doğasını koruma hedefiyle, ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk çalışmaları yürütmektedir.