Modoratör
Efsanevi Üye
Temel Gelir uygulaması nedir?
Temel gelir veya vatandaşlık geliri, bir devletin tüm vatandaşlarına düzenli diğer gelirlerinden ya da servetlerinden bağımsız olarak toplumun bir bireyi olmaları nedeniyle düzenli bir gelir sağlamasını öneren sosyal güvenlik kuramıdır.
Evrensel Temel Gelir uygulaması nedir?
Evrensel Temel Gelir nedir? "Vatandaşlık Temel Geliri", "Garanti Edilmiş Gelir" gibi isimlerle de anılan Evrensel Temel Gelir, bir ülkenin tüm vatandaşlarına ölene kadar, herhangi bir şart ya da ayrım olmaksızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri miktarda yaptığı ödeme anlamına geliyor.
Koşulsuz Temel Gelir nedir?
Koşulsuz Temel Gelir nedir?
Koşulsuz temel gelir (KTG) ya da başka bir ifadeyle evrensel temel gelir tüm vatandaşlara sürekli ve koşulsuz olarak sağlanan bir geliri ifade etmektedir. Koşulsuz temel gelir, vatandaşın geliri, asgari garantili gelir, temel gelir garantisi veya daha basit bir ifadeyle temel gelir olarak adlandırılmaktadır.
Evrensel Temel Gelir olarak adlandırılan sosyal ödeme biçimi ne demektir?
Evrensel Temel Gelir olarak adlandırılan sosyal ödeme biçimi ne demektir?
Evrensel Temel Gelir, bir ülkedeki vatandaşların hepsine veya belirli bir düzeyin altında gelire sahip vatandaşlara kamu kaynakları kullanılarak düzenli nakdi yardımların yapılmasıdır.
Ekonomi için gelir ne demek?
Gelir, kişinin dönem başındaki servetinin dönem sonundaki servetine eşit olması koşuluyla, o dönem içinde tüketebileceği mal ve hizmet miktarı toplamıdır. Başka bir deyişle dönemsel olarak üretime katılmaları karşılığında elde ettikleri para ile ifade edilen değere verilen isimdir.
Gelirin Özellikleri Nelerdir?
Ekonomik açıdan gelir şu özellikleri taşır.
- Gelir, Kişi Tarafından Elde Edilir:
- Gelir, Üretim Faktörlerinin Üretim Sürecine Sokulması
- Yıllara Yayılı İnşaat ve Onarım.
- Kıst Dönem Uygulaması
- Zarar Mahsubu.
- Beyan Dışı Kalan ve Stopaj Yöntemiyle Vergilendirilen Gelirler.
Gerçek gelirler nedir?
Gerçek gelirler nedir?
Bir ekonomik birimin belli bir süre içinde kazandığı ücret, aylık, kira vb., varidat, irat. Üretim etkinliklerine katılan üretim faktörlerinin yaratılan hasıladan bölüşüm sonunda aldıkları pay.
Gelir olarak ne ifade edilir?
Gelir olarak ne ifade edilir?
Gelir, gerçek ya da tüzel kişilerin üretimden tüketime kadar geçen ekonomik süreç içerisinde üretim faktörleri ile ekonomiye katılmaları sonucu elde edilen ya da üretim faktörleri kullanılmaksızın çeşitli nedenlerle ekonomik gücünde meydana gelen artışların para ile ifade edilen kıymetlerdir.
Gelir türü ne demek?
Gelir türleri, kazançlara göre değişkenlik kazanabilmektedir. Kira geliri elde edenler Gayrimenkul Sermaye İradı gelir türleri arasında yer alırken, Faiz ve Repo karları bulunan mükellefler ise Menkul sermaye İradı kapsamında değerlendirilecek.
Gercek gelir nedir?
Gayri safi gelir ne demek?
Gayri safi gelir ne demek?
Belli bir dönemde vergi ve o geliri sağlamak için yapılan her türlü harcama öncesi hesaplanan gelir.
Hangisi gelir olarak ifade edilebilir?
Hangisi gelir olarak ifade edilebilir?