Modoratör
Efsanevi Üye
Temmuz ayında hangi özel günler var?
1 Temmuz Perşembe. Kabotaj ve Deniz Bayramı
24 Temmuz kuzenler günü mü?
Ülkemizde Kutlanan Önemli Gün ve Haftalar ve Temmuz ayındaki önemli günler ve haftalar.Temmuz ayındaki önemli günler ve haftalar….TEMMUZ AYI ÖZEL GÜNLER.
1 Temmuz | Parkları Ziyaret Etme Günü
24 Temmuz | Kuzenler günü
25 Temmuz | İğne günü
26 Temmuz | Kahve Sütü Shake Günü
26 Temmuz | Teyzeler ve amcalar günü
Ağustos ayında hangi özel gün var?
Ağustos ayında hangi özel gün var?
1 Ağustos Pazar. WWW (World Wide Web) Günü
21 Temmuz da ne oldu?
21 Temmuz da ne oldu?
MÖ 356 – Herostratus adındaki bir genç, Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan ve Efes'te bulunan Artemis Tapınağı'nı yaktı. 1718 – Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı. 1798 – Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan Piramitler Muharebesi gerçekleşti.
11 Temmuz Ne Var?
11 Temmuz, Miladi takvime göre yılın 192. günü ve artık yıllarda, ise 193. günüdür. Aynı zamanda 11 Temmuz; Dünya Nüfus Günü olarak kutlanır. 1302 yılında Altın Mahmuzlar Savaşı'nda Flandre şehirleri etrafında bulunan "Koalisyon Ordusu", Fransa Krallığı Ordusu'nu yenilgiye uğrattı.
Kuzenler günü var mı?
29 mart dünya kuzenler günü
Iltifat günü ne zaman?
Iltifat günü ne zaman?
Dünya iltifat günü, her yıl 1 Mart tarihinde kutlanmaktadır.
8 ağustosta neler oldu?
8 ağustosta neler oldu?
08/08/1883 | Emiliano Zapata, Meksika'lı direnişci.
08/08/1902 | Paul Dirac. İngiliz fizikçi, matematikçi ve kuvantum fiziği dalının kurucusu.
08/08/1915 | Mustafa Kemal, Anafartalar Grup Komutanlığı'na atandı.
08/08/1925 | Amerika Birleşik Devletleri'nde siyah düşmanı Klu Klux Klan'ın ilk kongresi yapıldı.
11 Temmuz özel bir gün mü?
11/07/1915 | "Kral ve Ben", "7 Silahşörler" filmleriyle ünlü Amerikalı aktör Yul Brynner doğdu.
11/07/1929 | Of ve Sürmene çevresinde sel ve heyelan felaketi; 700 kişi boğuldu, 3500 kişi açıkta kaldı.
11/07/1939 | Milli Piyango Genel Müdürlüğü kuruldu.
11/07/1947 | Türkiye – Amerika Birleşik Devletleri Yardım Antlaşması imzalandı.